€ 4.7619
£ 5.507
$ 4.2322

Mai multe ştiri online:

Petre Roman: Nu m-am opus întoarcerii regelui Mihai în România

Ştire online publicată Luni, 18 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Fostul premier Petre Roman a afirmat luni că nu s-a opus venirii regelui Mihai în România, adăugând că ar fi fost bine ca în Decembrie 1989 puterea de atunci să aducă alături de ea reprezentanții partidelor istorice și pe fostul suveran.

"Din fericire, într-un interviu pe care regele l-a acordat - sigur a fost deranjat de anumite ipostaze în care a fost supus... - dar dânsul spune: 'Da, Petre Roman s-a întâlnit cu principesa Margareta' și întrebat 'Petre Roman s-a opus?': 'Nu, Petre Roman nu s-a opus venirii'. Cred că e important", a declarat Roman, după lansarea cărții sale "Despre pasiune în vremuri de libertate", apărută recent la Editura Cartea Românească.

El a susținut că "ar fi fost bine" ca puterea creată în Decembrie 1989 să aducă alături de ea reprezentanții partidelor istorice și pe regele Mihai.

"Eu cred că ceea ce era foarte important în legătură cu regele, dar și cu liderii partidelor istorice - și o spun în carte - este ca ceea ce s-a creat imediat după Revoluție, adică în momentele 22 Decembrie, șamd, era, nu s-a gândit atunci nimeni, (..) dar cei care n-au înțeles că era bine atunci să aducem alături de noi pe reprezentanții partidelor istorice, care făcuseră ani grei de temniță, cât și pe regele Mihai. Nu știu dacă s-ar fi pornit atunci o gâlceavă politică, dar cred că aveam șanse ca să existe un consens mai larg", a spus Petre Roman, potrivit Agerpres.ro.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2801 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Economie
sambata, 13 aprilie Foto : Care este viitorul profesiei de navigator? 1363 vizite, 0 comentarii Care este viitorul profesiei de navigator?
Cultură-Educație
sambata, 13 aprilie Foto : Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“ 1027 vizite, 0 comentarii Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7764 secunde