Pedelistul Gigi Chiru a fost numit la conducerea Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcții

2738
Pedelistul Gigi Chiru a fost numit la conducerea Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcții - 17c4ef97b946c1798e10e7f9086802e2.jpg
În cursul zilei de ieri, democrat-liberalul Gigi Chiru a fost numit la conducerea Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcții (ITSC), instituție deconcentrată pe care acesta și-a dorit-o încă de la debutul coaliției de guvernare PD-L - PSD, cu luni în urmă. Potrivit declarațiilor lui Chiru, "ITSC are, începând de azi (n.r. - ieri), legal, o nouă conducere". Și asta în pofida faptului că fostul director, Ion Florentin, nu a demisionat din postul de conducere, fiind încă în concediu medical.
În conformitate cu declarațiile lui Chiru, inspectorul general al ITSC, Ovidiu Cristian Corduneanu, i-a înmânat, ieri dimineață, "ordinul de numire în funcția liberă de șef serviciu control calitate lucrări de construcții", delegându-i însă și "toate atribuțiile, competențele, sarcinile directorului coordonator" al instituției. Trebuie menționat totodată că, așa cum a declarat Chiru, "titularizarea" sa pe post va avea loc odată cu susținerea examenului, potrivit prevederilor Ordonanței 105, data acestuia nefiind încă stabilită. "După ce domnul Ion Florentin va ieși din concediul medical, iar aici precizez că mă voi interesa dacă acest concediu medical este real, va fi stabilită, cel mai probabil, și data concursului".
Cu toate acestea, se pare, însă, că în ordinul de numire și în delegarea de sarcini nu se menționează nicăieri, susține Chiru, că ar fi director coordonator interimar. "Repet, Inspectoratul de Stat în Construcții are, începând de azi (n.r. - ieri), o nouă conducere".
Șefia acestei instituții deconcentrate a fost, vreme bună, mărul discordiei între PD-L și PSD Constanța, fiecare dintre partidele care au format coaliția de guvernare susținând că instituția îi revine ca urmare a protocolului semnat la nivel județean, ulterior negocierilor.
Deși au trecut mai mult de șase luni de când Organizația Județeană a PD-L Constanța a făcut propunerea pentru acest post, constând în persoana lui Gigi Chiru, numirea sa la șefia ITSC a avut loc abia ieri. Despre lunga așteptare cu care s-a confruntat, democrat-liberalul a explicat că a rămas consecvent dorinței de a veni la conducerea instituției, în pofida faptului că în această perioadă de timp ar fi avut și alte variante spre care s-ar fi putut orienta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5572 secunde