PDL cere Guvernului să renunțe la intenția majorării cotei unice

85
PDL cere Guvernului să renunțe la intenția majorării cotei unice - 1365409663saf-1382618951.jpg

Articole de la același autor

PDL solicită Guvernului Ponta "să renunțe la intenția de majorare a cotei de impozitare", în caz contrar va introduce o moțiune de cenzură bazându-se și pe sprijinul PNL, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, citat de Agerpres.




Săftoiu a precizat, la o conferință de presă, că din informațiile PDL majorarea cotei unice de impzoitare de la 16 la 22% și reducerea TVA de la 24% la 22% este o variantă de lucru a Guvernului Ponta pentru întocmirea bugetului pe 2014.


"În legătură cu intenția de majorare a cotei unice de impozitare de la 16% la 22% și reducerea TVA de la 24% la 22%, din informațiile noastre aceasta este varianta de lucru a Guvernului Ponta pentru întocmirea bugetului pe 2014. Asta înseamnă că Ministerul Finanțelor a elaborat o variantă de buget pe 2014 luând în considerare o cotă majorată", a spus Săftoiu.


Ea a arătat că prin majorarea cotei de impozitare românii trebuie să scoată din buzunar 11 miliarde de lei anual, în timp ce prin reducerea TVA de la 24 la 22% Guvernul lasă economiei 5 miliarde de lei.


Săftoiu a mai spus că efectul unei majorări a cotei de impozitare ar fi dezastruos asupra mediului de afaceri, ar descuraja investițiile străine, ar duce la reducerea locurilor de muncă și creșterea poverii fiscale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Stire din Politică-Administrație : PDL va merge singur  la europarlamentare
Pagina a fost generata in 1.3373 secunde