Pavel Filip: "Relația dintre Republica Moldova și România este una specială"

192
Pavel Filip:
Prim-ministrul moldovean Pavel Filip a declarat, ieri, că relația dintre Republica Moldova și România este una specială, suntem "într-un spațiu comun lingvistic, într-un spațiu comun cultural, într-un spațiu comun de valori".

"Mă bucur să mă aflu aici, la București, la o nouă ședință comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. Cu acest prilej, doresc să felicit și noii colegi care au venit în Guvernul României: să aveți succes în acest mandat important. În fața dumneavoastră este Guvernul de la Chișinău după ce a trecut peste reforma administrației publice centrale. Am devenit mai puțini, dar Guvernul, din punctul meu de vedere, este tot atât sau poate mult mai eficient decât a fost", a afirmat Pavel Filip, la începutul ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Moldova, citat de Agerpres.

Premierul moldovean s-a referit la relația cu România ca fiind una specială.

"Este adevărat, țările noastre au relații istorice, cred că ar fi puțin să spunem că avem relații bune sau relații excelente, pentru că relația dintre Republica Moldova și România depășește această axă, noi suntem într-un spațiu comun lingvistic, într-un spațiu comun cultural, într-un spațiu comun de valori, de aceea și relația eu cred că e una specială. Vă mulțumesc pentru că am ocazia să mulțumesc încă o dată pentru ajutorul constant pe care l-am simțit din partea României. Îmi aduc aminte începutul mandatului, 2016, atunci când România ne-a întins o mână de ajutor, vorbesc despre creditul de 150 de milioane (de euro - n.r.), vorbesc despre începutul lui 2016, vorbesc despre toate celelalte, nu numai pe relația bilaterală. Este foarte important și suportul pe care îl simțim din partea României pe platforma și în drumul nostru european și atât mai mult chiar și la nivel internațional, apreciem foarte mult și vă suntem recunoscători pentru votul de la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite", le-a transmis Filip membrilor Cabinetului de la București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3042 secunde