Premierul Viorica Dăncilă:

"Parteneriatul Estic, prioritate a Președinției române a Consiliului UE"

222
Parteneriatul Estic va constitui o prioritate a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, a afirmat, ieri, premierul Viorica Dăncilă, precizând că un accent particular va fi pus pe aspirațiile europene ale Republicii Moldova. 


"Pentru consistența politicii Uniunii Europene în vecinătate, Parteneriatul Estic va constitui, la rândul său, o prioritate a Președinției, inclusiv prin prisma faptului că în timpul acestui mandat se vor împlini 10 ani de la inițierea acestuia. Din punct de vedere tematic, Președinția română va acorda atenție extinderii beneficiilor Acordurilor de Comerț Liber în vigoare sau interconectivității cu statele cele mai avansate din Parteneriatul Estic. Un accent particular va fi pus pe consolidarea răspunsurilor concrete pe care Uniunea Europeană le va putea oferi aspirațiilor europene ale Republicii Moldova", a declarat Viorica Dăncilă, în plenul Parlamentului. 


Potrivit șefei Executivului, Președinția României la Consiliul UE va urmări să contribuie la conștientizarea largă a beneficiilor susținerii de către cetățeni și autorități a obiectivului european, pledând pentru asigurarea condițiilor necesare menținerii în parametri credibili a perspectivei europene a Republicii Moldova. 


Șefa Executivului a fost invitată în plenul Parlamentului pentru a prezenta stadiul procesului de pregătire pentru preluarea de către România a Președinției semestriale a Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3118 secunde