Parlamentul se întrunește pentru a discuta solicitarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la organizarea referendumului pe Justiție

108
Parlamentul se întrunește pentru a discuta solicitarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la organizarea referendumului pe Justiție - 6041-1486968009.jpg

Articole recomandate

Conducerea Parlamentului se reunește astăzi, la ora 12.00, pentru a stabili ședința plenului reunit în care se va da un aviz consultativ pentru solicitarea președintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe Justiție, în condițiile în care expiră termenul de 20 de zile prevăzut de lege. 


În cazul în care Birourile Permanente reunite nu pun pe ordinea de zi scrisoarea șefului statului, acesta poate iniția demersurile pentru consultarea populației și fără punctul de vedere al Parlamentului.


Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au dat marți, cu unanimitate de voturi, un aviz favorabil solicitării președintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justiție, social-democratul Șerban Nicolae afirmând însă că acest demers al șefului statului va costa aproximativ 250 milioane lei, bani care nu au fost prevăzuți în bugetul pe 2017.


Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, că solicitarea președintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justiție va primi, "fără niciun fel de problemă", aviz favorabil, dar această temă nu trebuie "fetișizată" pentru a nu fi "omorâtă", potrivit news.ro.


"Tema este de actualitate în permanență, numai că nu trebuie fetișizată. Pentru că de multe ori când fetișizezi o temă, în final o omori. În ceea ce privește solicitarea președintelui (Klaus Iohannis – n.r.), din partea noastră este aviz favorabil fără niciun fel de problemă", a precizat Liviu Dragnea, întrebat despre "tema de actualitate", și anume solicitarea șefului statului privind organizarea uni referendum pe Justiție.


Președintele Klaus Iohannis a declanșat în 24 ianuarie procedura pentru organizarea referendumului privind justiția și a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.


"Marți, 24 ianuarie a.c., Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanșat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituția României, procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la următoarea problemă de interes național: Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice", anunța Administrația Prezidențială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4076 secunde