Parlamentul înființează comisia specială pentru votul din Diaspora

187
Parlamentul înființează comisia specială pentru votul din Diaspora - descoperitidecesarazgandittarice-1560342214.jpg
Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va vota, marțea viitoare, înființarea Comisiei comune pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală, care ar trebui să corecteze legislația, privind votul românilor din străinătate, unde, la ultimele scrutinuri, s-au produs cozi de mii de oameni și mai mulți alegători nu au putut să își exercite dreptul de vot.

Potrivit Hotărârii de înființare, comisia va avea la dispoziție 6 luni de zile pentru "elaborarea unei propuneri legislative pentru desfășurarea procesului electoral în afară țării". Propunerea privind înființarea comisiei a fost făcută de de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 


El afirmat că în cadrul comisiei se vor discuta variante de modificare a legislației privind votul în străinătate, având în vedere dificultățile, problemele care au apărut la votul din 26 mai. "Trebuie să găsim o soluție flexibilă, eficace, nebirocratică pentru a ușura votul românilor din străinătate. Birourile Permanente de astăzi (marți -n.r.) au aprobat această propunere pe care am înaintat-o. Urmează ca grupurile parlamentare să își desemneze reprezentanți în comisie și am convenit ca până la finalul acestei sesiuni, analizând propuneri, comisia să ne facă o propunere care să poată fi supusă aprobării Parlamentului. Este o prioritate susținută de celelalte grupuri parlamentare", a anunțat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței Birourilor Permanente. 


Călin Popescu Tăriceanu mai anunța, de asemenea, că cele două comisii juridice ale Parlamentului urmează să analizeze care sunt modificările legislative necesare pentru transpunerea rezultatului referendumului pe justiție din 26 mai, scrie libertatea.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4715 secunde