Parlamentul European cere ca România să fie admisă în Schengen

285
Parlamentul European cere ca România să fie admisă în Schengen - parlamentuleuropeantrimiteodeleg-1592670874.jpg
Parlamentul European cere ca statele membre să-și amplifice eforturile ca România să fie admisă în Schengen. Solicitarea a venit prin intermediul unei rezoluții votate vineri. Încă din 2011, Parlamentul European a permis ca România să adere la Spațiul Schengen, potrivit Digi24.


Membrii Parlamentului European solicită, prin intermediul unei rezoluții votate vineri, să fie luate toate măsurile astfel încât România, alături de alte state precum Bulgaria și Croația, să fie admise în Spațiul Schengen. Rezoluția a fost votată cu 520 de voturi pentru, 86 împotrivă și 59 de abțineri.


Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, granițele trebuie deschise respectând principiul nediscriminării.


Este nevoie de o schimbare rapidă pentru un spațiu Schengen în întregime funcțional, pentru a proteja libertatea de mișcare și pentru a asigura reabilitarea economică a Europei, spune PE într-un comunicat de presă.


"În timp ce veștile bune continuă să apară în privința ridicării restricțiilor de la granițele interne, modul în care s-a rezolvat lasă mult de dorit", a spus Juan Fernando Lopez Aguillar, președinte al Comisiei de libertăți civile.


Pe termen mediu, eurodeputații atrag atenția că o reflectie asupra modului în care să crească încrederea între statele membre și să fie asigurată o guvernare europeană a Spațiului Schengen este necesară.


În lumina noilor schimbări, ei fac apel la Comisie să propună o reformă a guvernării Schengen. Membrii PE cer Consiliului și statelor membre să își amplifice eforturile în privința integrării în Schengen și să facă toți pașii necesari pentru a admite România, Bulgaria și Croația în acest spațiu.


Spațiul Schengen acoperă cele mai multe state din Uniunea Europeană, cu excepția unor țări precum România, Irlanda, Bulgaria, Croația și Cipru. Printre statele non-EU care fac parte din Schengen se numără Norvegia și Elveția. În 2011, Parlamentul European a permis României și Bulgariei aderarea la Spațiul Schengen și și-a reiterat poziția de câteva după adoptarea rezoluției legislative.


Rareș Bogdan a cerut în plenul Parlamentului European ca România să fie primită în Spațiul Schengen, adăugând că "este inadmisibilă blocarea intrării statului român în spațiul Schengen, deși îndeplinește criteriile tehnice de aderare încă din 2011".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6561 secunde