Parlamentarii și-au votat pensiile speciale. Câți bani vor primi

171
1
Parlamentarii și-au votat pensiile speciale.  Câți bani vor primi - parlamentariisiauvotatpensiile-1450198144.jpg

Articole de la același autor

Deputații și senatorii au adoptat, ieri, cererea de re-examinare a președintelui pe proiectul legii privind pensiile parlamentarilor și au adoptat proiectul de lege cu amendamente, cu 287 voturi "pentru", un vot "împotrivă" și cinci abțineri. Parlamentarii liberali nu au parti-cipat la votul pe acest proiect.

Proiectul, care este o modificare la Statutul deputaților și senatorilor, prevede că parlamentarii care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat.

"Deputații și senatorii beneficiază de indemnizația pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare. Pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat de parlamentar. Nu beneficiază de indemnizația pentru limită de vârstă deputații și senatorii care au fost condamnați definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracțiuni de corupție prevăzută la art. 289 - 291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru infracțiunile prevăzute la art. 254 - 257 din Legea nr.15/1968 privind Codul Penal al României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificările ulterioare", se mai spune în proiectul de lege.

Astfel, parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcție de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puțin un mandat complet. Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de pensie de aproximativ 1.550 lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câștiga, în plus, aproximativ 4.600 lei. 

Comentează știrea

qNsJPAFcniuVMM
8 decembrie 2016
UmbVDABUOiqlNIxRy

U4ts8w vbmqdjuozbev, [url=http://hfifkmfjcsdc.com/]hfifkmfjcsdc[/url], [link=http://ugslysleqjgz.com/]ugslysleqjgz[/link], http://oybgajblzsop.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.463 secunde