Mai multe ştiri online:

Parlamentarii Mihu și Vișan, întâlnire cu cadre militare disponibilizate din Constanța

Ştire online publicată Sâmbătă, 06 Aprilie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Zilele trecute, senatorul PSD Ștefan Mihu și deputatul George Vișan

s-au întâlnit cu membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala Constanța.

Principalele teme abordate au fost legate de nemulțumirile cadrelor militare disponibilizate, legate de reglementările privind pensiile, respectiv Legea nr. 223/2015 a rezerviștilor militari și cele ulterioare - OUG nr. 57/2015, OUG nr. 59/2017 și mai recent OUG nr. 114/2018.

Legea 223/2015, cunoscută ca Legea pensiilor militare de stat a fost promulgată în iunie 2015 dar nu a fost niciodată aplicată, fiind amendată ulterior de Ordonanțe de Urgență, contestate în instanță de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Rezultatul OUG-urilor menționate, emise în timpul guvernărilor Ponta și Cioloș, a fost discriminarea salarizării (pensiilor) între rezerviști, civili și magistrați, introducerea triplei impozitări la rezerviști și încălcarea principiului „la muncă egală, drepturi egale“.

În concluzie, în opinia acestora, Ordonanțele incriminate de toți rezerviștii sunt considerate de către aceștia drept anticonstituționale și nelegale, potrivit Deciziei ICCJ nr. 29/2011.

La finalul discuțiilor, membrii Sindicatului au solicitat celor doi parlamentari constănțeni sprijinul în susținerea unei inițiative legislative care să reglementeze și în cele din urmă să elimine discrepanțele create de-a lungul anilor. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.026 secunde