Parcurile și spațiile verzi din Medgidia vor intra în reabilitare

4130
27
Parcurile și spațiile verzi din Medgidia vor intra în reabilitare - medgidiacopy-1334686251.jpg
Primăria din Medgidia are în vedere lansarea unui proiect prin care se dorește reabilitarea infrastructurii de spații verzi, a parcurilor și a dotărilor aferente acestor obiective. Intitulată "Reabilitare/modernizare spații verzi și parcuri în municipiul Medgidia", inițiativa are o valoare de aproximativ 9 milioane de lei. Potrivit caietului de sarcini, lucrările vor viza refacerea spațiilor verzi adiacente blocurilor din zona de Nord și Vest a municipiului.
Tot în acest proiect sunt incluse și Parcurile Nord, 1 Mai, Mihai Bravu și Orașul Nou, unde va fi reabilitată o suprafață totală de aproximativ 100.000 de metri pătrați.
Potrivit studiului realizat de experții contractați de administrația locală, aceste lucrări sunt necesare în condițiile în care spațiile verzi și parcurile anterior menționate prezintă o situație deplorabilă și puternic degradată, pierzându-și astfel funcțiunea de agrement.
Problemele constatate pornesc de la circulația degradată și insalubră și merg până la aspectul părăsit și nefuncțional al spațiilor plantate. "Delimitarea neîngrijită dintre cele două zone - circulație, spații verzi - nu face decât să amplifice senzația de disconfort și insalubritate. Gradul de degradare este diferențiat. Dacă în cazul parcului Nord situația este în limitele acceptabile, parcul 1 Mai în zona adiacentă podului aproape că nu mai necesită comentarii. Următoarele două parcuri analizate sunt parcuri de incintă. Diferența majoră față de primele două este că au mai existat investiții minime de întreținere pentru ele. Dacă traseul pietonal este relativ bine definit, elementele de delimitare sunt în curs de depreciere. Plantele necesită lucrări de întreținere curentă și înlocuire locală. Spațiile verzi aferente blocurilor prezintă probleme chiar mai pregnante. Problema parcărilor ce ar trebui să deservească zonele locuite este simțită și aici ca fiind total insuficiente din cauza creșterii exponențiale a parcului auto în ultimii ani. Soluția cea mai des uzitată devine parcarea pe spațiul verde, cu toate efectele negative ce rezultă de aici", se arată în studiu.
Astfel, pentru remedierea problemelor sesizate, Primăria Medgidia a lansat un anunț de licitație pentru a găsi firma care se va ocupa de lucrările de arhitectură peisagistică, lucrările de amenajarea terenului, cele de terasa-ment, precum și cele de instalare a mobilierului stradal și echipamentelor de iluminare exterioară.

Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Jeny
18 aprilie 2012
Minciuni electorale

Saracu Iordache l-a gasit vrednicia acum cand vin alegerile locale !!! Dar pana acum ce a facut oare ???

Vasile
18 aprilie 2012
Proiecte doar pe hartie

Fapte nu vorbe !!! Ne-am saturat cat ne-a mintit acest primar !!! Daca citesti ziarele are o mie si una de proiecte dar nici unul inceput !!!

Lute
18 aprilie 2012
Sa ne prezinte bilantul celor patru ani !!!!

Daca vrea sa ne convinga sa ne prezinte ce a facut pana acum in Medgidia !!!! Daca nu are cu ce sa plece !!!!

medgidian
18 aprilie 2012
Patru ani de minciuna

Se pare ca au aparut banii pe care i-a lasat domnul Moinescu !! Pana acum s-a plans ca nu are bani !!! Cred ca am fost mintiti timp de patru ani de catre Iordache !!!

gogu
18 aprilie 2012
alegeri

eu votez pintiile. nu l-am vazut de mult.vreau sa dati o poza recenta de-a dumnealui.sa-l puna la punct pe nerecunoscatorul marian.nea mircea l-a facut mare si el ii intoarce spatele.

vera
18 aprilie 2012
Brusc se poate!!!

Brusc se poate totul pentru Medgidia, insa cat a fost mandat nu s-a realizat nimic, unde este bilantul de la sfarsitul mandatului s-a dat de 3 ori peste cap si s-a transformat in proiecte de viitor? Medgidia il vrea la primarie pe Moinescu!!!

7. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

medgidian
18 aprilie 2012
avem proiecte??!!!!

Alooo!!!!! Ma crucesc in fiecare zi citind ziarele. A inviat mortul in Medgidia? Timp de 4 ani nu s-a facut nimic si acum,in preajma alegerilor locale ne napadesc proiectele? Unde esti tu Caragiale ,sa ne arati prostia candidatilor? Unde esti, ca sa scoti in evidenta cum incearca acest Iordache sa ne manipuleze? Baiiii,Iordache,tu inca ne crezi prosti? Tu crezi ca mai inghitim minciunile tale? Proiectul acesta trebuia sa inceapa inca de acum 4-5 ani.Ce ai facut in aceasta perioada,ai dormit? Te-ai trezit dintr-o data la realitate? SICTIR! Nu te mai vrem! Intelege ! La revedere!vrem parcuri dar mai mult vrem Parcul Industrial.

marin
18 aprilie 2012
tardiv

Acest proiect vine f. tarziu. De ce a fost tinut in sertare pana acum? Au dreptate medgidienii sa fie revoltati si sa nu mai aiba incredere in actualul primar. Mizeria a pus stapanire pe Medgidia. Ma intreb: trebuie sa vina campania ca sa se miste ceva in oras? Si-mi raspund: Nu,nu este corect. De aceea nu vreau sa mai fiu folosit in campaniile electorale. Vreau sa va informez ca acest primar-care se crede(inca), a impartit pungi cu dulciuri in oras si cand a fost luat la intrebari de ce a pus aceste dulciuri expirate in pungi, a spus ca nu el a impartit ci probabil alt partid ca sa-l discrediteze pe el. Dar oamenii bineinteles ca nu l-au mai crezut deoarece in pungi era si "felicitarea" lui Iordache +Lupu, care demonstra ca intr-adevar punga era din partea iordacheana. De asta ce ai de spus Iordache? Si asta-i minciuna? Dragilor ziaristi,interesati-va si sa vedeti ca am dreptate. "D-le" Iordache ne-ai mintit destul si ai dat destul vina pe altii,noi nu mai putem fi mintiti. Pleaca si lasa-ne cu proiectele tale mincinoase,lasa sa vina altii sa faca aceste proiecte facute de altii si pe care cu nerusinare ti le atribui ca fiind ale tale. Sa-ti fie rusine!

MEGID
18 aprilie 2012
parcul

fiti blinzi si lasati omul sa faca un parc deoarece are mare nevoie de odihna dupa 10 iunie o sa mearga in parc pe o bancuta si o sa mediteze si o sa-si zica in gandul lui bai ce le-am tras-o la megidienii astia ,ce au vrut ei si ce le-am dat eu,dar oare e de vina el ca atata a putut,asta este Iordache vorbeste mult si face putin sau deloc,hai ca dupa 10 iunie sa-l trimetem in parc sa vorbesca la cucustiuti.

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2429 secunde