Parcul industrial de la Medgidia, pe lista de priorități a primarului Marian Iordache

Miercuri, 30 Aprilie 2014, 20:02
630
Primarul Marian Iordache spune că Parcul industrial de la Medgidia continuă să rămână pe lista de priorități a administrației publice locale, care dorește să îl dezvolte cât mai curând. În acest sens, municipiul Medgidia a fost ales alături de alte patru administrații locale de la nivel național pentru a participa la un proiect desfășurat în colaborare cu Guvernul Olandei.


Proiectul administratorilor publici din România, "Aplicarea instrumentului de politici manageriale" în cadrul administrațiilor publice din România se va derula în parteneriat cu Guvernul Olandei, iar implementarea se va face prin firma BMC Management Internațional din Olanda. În cadrul proiectului au fost alese cinci administrații publice pilot din România: Primăria Municipiului Medgidia, Primăria Sectorului 2 București, Primăria Municipiului Piatra Neamț, Primăria Municipiului Satu Mare, și Primăria Comunei Prundeni din județul Vâlcea. 


"Stabilirea administrațiilor participante s-a făcut în cadrul adunării generale a Asociației Administratorilor Publici din România. Pentru fiecare din cele cinci localități alese s-a stabilit câte un delegat din partea Guvernului Olandei. Timp de cinci zile, acesta va lucra împreună cu o echipă din cadrul administrației publice, vor stabili o temă de lucru, astfel încât vom fi sprijiniți să implementăm instrumentul de politici manageriale. Administrația publică din Medgidia a ales ca temă de lucru înființarea și dezvoltarea parcului industrial din Medgidia. Programul de lucru va începe în data de 5 mai și se va termina pe 9 mai", a spus primarul Marian Iordache.


La rândul său, administratorul public al Primăriei Medgidia, Dumitru Mirică, a precizat că, în cele cinci zile, vor fi sprijiniți să implementeze corect și eficient dezvoltarea parcului industrial din Medgidia deoarece vor primi consultanță pentru a pune la punct pașii care trebuie urmați pentru dezvoltarea parcului industrial.


Rezultatele așteptate în urma proiectului sunt îmbunătățirea gu-vernării și a procesului de luare a deciziilor, consolidarea cadrului financiar și politic în contextul responsabilizării față de cetățeni, precum și îmbunătățirea eficacității organizaționale.


Reamintim că proiectul parcului industrial de la Medgidia este o dorință mai veche a edilului Marian Iordache deoarece, în primul rând, cu ajutorul acestuia se pot înființa mii de locuri de muncă. Primarul a mai spus că, până la acest moment, mai mulți oameni de afaceri și-au manifestat interesul pentru acest proiect. Potrivit planului, parcul se va dezvolta pe o suprafață de 600 hectare de teren, la ieșirea din Medgidia. Caracteristicile geografice favorabile arată oportunitatea realizării acestei investiții: distanța până la București este de  190 km, iar până la Constanța, de  35 km. Aeroportul Mihail Kogăl-niceanu se află la numai 35 km și Autostrada Soarelui - la 1 km. 


De asemenea, parcul va avea acces la DJ 222 și la calea ferată Medgidia - Negru Vodă, zona fiind prevăzută cu utilitățile necesare: rețele de telefonie, gaze, apă, canalizare și electricitate. 


Pagina a fost generata in 0.2508 secunde