Ostașii sârbi, comemorați de administrația publică din Medgidia

231
Ostașii sârbi, comemorați de administrația publică din Medgidia - medgidia-1352749259.jpg

Articole de la același autor

Comunitatea din Medgidia a adus un omagiu ostașilor sârbi care și-au pierdut viața în luptele pentru eliberarea Dobrogei în timpul Primului Război Mondial.


Ceremonia comemorativă dedicată luptătorilor Diviziei 1 Voluntari sârbi căzuți în luptele din regiunea Dobrogea în toamna anului 1916 s-a desfășurat la Monumentul Eroilor Sârbi din incinta Cimitirului Ortodox. 

Din partea sârbilor, au fost prezenți lt. col. Mladen Djordjevic, atașat al Apărării, Goran Gvoydenovic, ministru consilier, Steva Lepojev, reprezentantul Uniunii Sârbilor din România, care au fost primiți la sediul Primăriei Mu-nicipiului Medgidia de Marian Iordache, pri-marul municipiului Medgidia, și vice-primarul Luminița Vlădescu. 

Delegația și gazdele s-au deplasat apoi la monumentul din in-cinta cimitirului, unde au luat parte la festivi-tatea de comemorare a ostașilor decedați, ce a început cu into-narea imnurilor celor două state - Serbia și România. După acest moment, preotul militar a oficiat serviciul religios, urmat de momentul depunerii de coroane. Au depus coroane de flori Ambasada Republicii Serbia la București, Uniunea Sârbilor din România, Ministerul Apărării Naționale, senatorul Puiu Hașotti, deputatul Mihai Lupu, Consiliul Local Medgidia și Primăria Municipiului Medgidia. 

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare și prezentarea onorului de către militarii regimentului 53 Rachete antiaeriene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Week-end cu folclor la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.4051 secunde