Ordonanța privind salariile a fost adoptată. Ministerul Justiției: Ar putea fi neconstituțională

276
Ordonanța privind salariile a fost adoptată. Ministerul Justiției: Ar putea fi neconstituțională - viorica-1518107807.jpg
Ministerul Justiției a dat aviz pozitiv, dar cu rezerve, pentru Ordonanța de urgență care ar corecta unele efecte ale "Revoluției fiscale". Spune că ordonanța poate fi declarată neconstituțională. Chiar și așa, OUG a fost aprobată în ședința Guvern de astăzi. 


Guvernul anunță că va corecta nedreptățile produse de revoluția fiscală pentru unele categorii de angajați. Premierul Viorica Dancilă dă asigurări că, o dată cu această ordonanță, lucurile vor intra pe făgașul normal, iar legea salarizării unitare își va atinge scopul anunțat: acela de a echilibra sistemul de salarizare.


"Azi adoptăm o serie de măsuri pentru menținerea venitului lunar net la nivelul lunii decembrie 2017. Avem patru categorii: IT, cercetare, persoane cu activități sezoniere, salariații cu dizabilități, cu handicap grav. Pentru ei, statul își va asuma plata unei părți din contribuția de asigurări de sănătate, printr-un mecanism simplificat.


De această facilitate vor beneficia angajații ai căror angajatori nu au reușit din resurse proprii să mențină nivelul salarial la nivelul lunii decembrie 2017 și care nu și-au diminuat totalul cheltuielilor de personal față de luna precedentă", a spus Viorica Dăncilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.8837 secunde