Ordonanța de Urgență pentru Legile Justiției va fi dată luni

145
Ordonanța de Urgență pentru Legile Justiției va fi dată luni - dancilaguvernmicrofon77343800-1539345611.jpg
O Ordonanță de Urgență pentru Legile Justiției urmează să fie dată luni, la ora 09:00. 


Informația a fost confirmată de ministrul de Externe, Teordor Meleșcanu. "Da, este programată o sedință de Guvern pentru luni la ora 09:00", a spus ministrul de Externe, adăugând că această dată urmează să fie confirmată.

Coaliția de guvernare spune că este nevoie de această Ordonanță de Urgență pentru a pune Legile Justiției în acord cu cerițele Comisie de la Veneția.

Meleșcanu a declarat că premierul Viorica Dăncilă va efectua, săptămâna viitoare, o deplasare externă care va dura întreaga săptămână.

"Da, confirm. Va fi de o săptămână, este o deplasare în Turcia care va fi în ziua de luni, marți și miercuri vor fi Dubai și Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, după care se va merge în Kuweit", a spus ministrul de Externe.

Întrebat dacă va avea loc o ședință de Guvern luni dimineață, înainte de plecarea premierului, acesta a răspuns afirmativ.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a discutat, joi, cu reprezentanti ai Comisiei de la Venetia despre continutul viitoarei Ordonante de Urgenta prin care vor fi puse in acord Legile Justitiei, recent modificate de Parlament, cu recomandarile Comisiei.

Informatia apare intr-un comunicat postat pe site-ul Comisiei de la Venetia, in care se precizeaza ca Tudorel Toader a facut o vizita la secretariatul Comisiei.

"Dl Toader a prezentat posibilul continut al unei viitoare ordonante de urgenta in domeniul Justitiei care va aborda, printre altele, unele dintre problemele ridicate in Opinia Preliminara emisa in data de 13 iulie si care se va afla pe agenda viitoarei sesiuni a Comisiei de la Venetia, care va avea loc pe 19 octombrie", se arata in comunicatul citat.

Klaus Iohannis ar urma să promulge azi și ultima lege a justiției, legea 303, care prevede posibilitatea pensionării magistraților după 20 de ani de activitate, indiferent de vârstă. Comisia de la Veneția a atras atenția că această măsură ar duce la depopularea sistemului, așa că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență, prin care să schimbe prevederea.

Coaliția de guvernare ignoră deocamdată recomandarea referitoarea la eliminarea președintelui din procedurile de numire și revocare ale procurorilor-șefi. Și nu a luat în considerare opinia experților nici când a adoptat OUG pentru Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7409 secunde