Orban: "Vom depune o moțiune de cenzură. Un clan de derbedei politici a capturat statul"

281
Orban:
Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat, marți, după raportul MCV publicat de Comisia Europeană că va fi depusă o moțiune de cenzură.


"Vom depune o moțiune de cenzură, moțiunea de cenzură este și mai aproape, vom intensifica negocierile astfel încât să mărim șansele de adoptare a unei moțiuni de cenzură", a transmis acesta.


Liderul PNL a mai precizat că membrii PSD și ALDE sunt împotriva valorilor europene.


"Astăzi voi da o declarație oficială din partea Partidului Național Liberal în urma rezoluției adoptate de Parlamentul European și în urma prezentării raportului privind mecanismul de cooperare și verificare, raport adoptat de Comisia Europeană. Coaliția PSD-ALDE a scris o nouă marți neagră în instoria României de după 1 ianuarie 2007, mai precis de la integrarea României în Uniunea Europeană. Astăzi, CE și Parlamentul European au arătat clar că guvernul și majoritatea parlamentară PSD-ALDE sunt în afara valorilor europene, în afara principiilor europene, în afara reglementorilor care stau la baza funcționării Uniunii Europene. Astăzi se vede cu ochiul limpede că un clan de derbedei politici, specializați în infracțiuni, au capturat statul român și folosesc puterea obținută în alegeri nu pentru a servi interesul cetățeanului român, ci pentru a-și rezolva problemele personale și pentru a încerca să scape de consecințele infracțiunilor pe care le-au săvârșit de-a lungul carierei lor politice. Raportul MCV, rezoluție PE arată foarte clar că Dragnea și Tăriceanu și camarila din jurul lor sunt anti-europeni și sunt împotriva UE și pun în pericol toate beneficiile cetățenilor români de pe urma apartenenței României la UE. De la recomandările formulate de plenul Comisiei de la Veneția, atunci când i-am avertizat și pe Dragnea și Tăriceanu că suntem în ceasul al 12-lea, că urmează raportul MCV al PE, Dragnea și Tăriceanu au continuat cu agresiunea sistematică împotriva independenței justiției, împotriva recomandărilor formulate de Comisia de la Veneția și împotriva tuturor punctelor de vedere și avertismentele exprimate de oficialii europeni. Au demarat procedura de revocare a procurorului general, în condițiile în care recomandarea CE era foarte clară de a modifica legile justiției și de a reechilibra mecanismul de numire, respectiv de revocare a procurorilor șefi. Au trecut pe repede înainte prin Parlament ordonanța 92, deși punctele de vedere au fost critice și clare exprimate de oficialii europeni", a precizat acesta, potrivit stirileprotv.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9869 secunde