Orban, semnal de alarmă! "Raportul privind MCV va fi un raport extrem de critic"

122
Orban, semnal de alarmă! "Raportul privind MCV va fi un raport extrem de critic" - 7145291520515573dnaiideschideunn-1541791604.jpg
Președintele PNL, Ludovic Orban, solicită majorității guvernamentale să ceară asistență experților Comisiei de la Veneția și celor din Comisia Europeană în procesul de modificare a Codurilor Penal și de Procedură Penală și a legilor justiției, în contextul unui raport privind MCV care va fi "extrem de critic" și adoptării unei rezoluții referitoare la România.

"(...)După toate informațiile pe care le avem, raportul privind MCV va fi un raport extrem de critic. Solicităm din nou majorității guvernamentale să aprobe solicitarea formulată de PNL și să ia decizia în conducerea Camerei Deputaților și a Senatului, să solicite asistența experților Comisiei de la Veneția și asistența experților Comisiei Europene în procesul de modificare a Codului Penal, a Codului de Procedură Penală și de asemenea ale celor trei legi ale justiției și să transpună în practică toate recomandările Comisiei de la Veneția și punctele de vedere exprimate de la nivelul partenerilor noștri internaționali", a precizat Orban la o conferință de presă.

Liderul liberal a adăugat că "refuzul de a face acest minim gest de bună intenție nu va face altceva decât să afecteze grav interesele României, existând un risc foarte mare ca România și cetățenii români să aibă de suferit de pe urma deciziilor și acțiunilor nedemocratice, anti-europene pe care le iau și le fac membrii coaliției majoritare, în special domnul Dragnea și cu domnul Tăriceanu".

"În ceea ce privește rezoluția din Parlamentul European, luni vom lua o decizie în cadrul Biroului Executiv, cum ne vom poziționa față de această rezoluție. Readuc aminte că poziția noastră inițială a fost aceea de a considera inoportună inițierea unei rezoluții referitoare la România, care să ducă la sancțiuni care să afecteze românii. Din păcate, nici măcar existând acest avertisment și această perspectivă îngrijorătoare pentru România, ca Parlamentul European să adopte o rezoluție, autoritățile din România, Guvernul, nu au dat nici cel mai mic semnal de dorință de cooperare loială sau de intenție de a ține cont în vreun fel de pozițiile oficiale exprimate de liderii europeni, de instituțiile europene, de Comisia de la Veneția, de Grupul Statelor Anticorupție și de toți ceilalți parteneri ai noștri", a susținut Orban.

Sursa: Agerpres 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 09 Noiembrie 2018
Stire din Politică-Administrație : Traian Băsescu, audiat la DNA
Pagina a fost generata in 1.081 secunde