Orban: PNL pregătește o nouă lege de organizare și funcționare a CCR

122
Orban: PNL pregătește o nouă lege de organizare și funcționare a CCR - img8935ludovicorban1000x600e1527-1562588937.jpg
Partidul Național Liberal pregătește o nouă lege de organizare și funcționare a Curții Constituționale, a anunțat luni președintele formațiunii, Ludovic Orban, scrie Agerpres.

"Biroul Executiv al PNL a luat decizia să inițieze procedura de modificare a modului în care funcționează Curtea Constituțională. În acest sens, am stabilit un grup de lucru format din reprezentanții PNL care au activitate în Comisia juridică, în cele două Camere ale Parlamentului, care au avut contribuții la acte normative de natură constituțională. Obiectivele acestui grup de lucru sunt realizarea unei analize comparative asupra modului în care funcționează curțile constituționale în alte țări europene. De asemenea, o identificare a tuturor deficiențelor majore care sunt generate de textele constituționale și de legea de organizare și funcționare a CCR. Obiectivul final este pregătirea unui proiect de revizuire a Constituției și de asemenea a unui nou proiect de lege de organizare și funcționare a CCR. Vizăm mai multe aspecte, de la modalitatea de desemnare a judecătorilor CCR, modalitatea de luare a deciziilor la nivelul CCR, posibilitatea de introducere a unor majorități calificate la anumite decizii. De asemenea, vrem să identificăm limitele în deciziile pe care le poate lua CCR", a declarat Orban la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Președintele PNL a precizat că obiectivul final este "punerea CCR în slujba democrației, a cetățeanului și totodată de a se împiedica apariția unor decizii a Curții care să fie luate în sprjinul unor grupuri de interese și împotriva prevederilor constituționale". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0645 secunde