Mihai Tararache:

"Orașul Năvodari are nevoie de un spital"

260
1

Articole de la același autor

Deputatul Colegiului 1 din județul Constanța, liberalul Mihai Tararache, a adresat o interpelare ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, considerând că orașul Năvodari, una din localitățile aflate în colegiul său, are nevoie de un spital.

El i-a atras atenția ministrului că orașul Năvodari nu mai este doar un orășel micuț din Dobrogea deoarece acesta s-a dezvoltat și a devenit un mare centru urban, unde peste 30.000 de suflete își duc viața de zi cu zi, cu bune și cu rele.

"Năvodariul, domnule ministru, nu mai poate depinde medical de Constanța, ci are nevoie de un spital propriu, unde urgențele să poată fi tratate corespunzător și rapid. Trebuie să ne gândim că, în jurul orașului Năvodari, în comunele și satele apropiate, s-au dezvoltat comunități mari de oameni care trebuie să beneficieze de ajutor medical la nevoie, fără a fi nevoie să se deplaseze zeci de kilometri până la Constanța. Dacă mai luăm în calcul și faptul că în timpul verii, cel mai scurt drum către Constanța e mai tot timpul blocat și nu permite trecerea ambulanțelor, veți înțelege că dorința unui spital la Năvodari nu e neîntemeiată, ci perfect rezonabilă. Acum, în Năvodari, funcționează doar un mic centru de permanență, care nu corespunde nevoilor celor peste 70.000 de suflete din zonă", a spus deputatul Mihai Tararache.

În acest context, la final, parlamentarul constănțean l-a întrebat pe ministrul Sănătății dacă la ministerul pe care-l conduce există un proiect pentru un spital în orașul Năvodari, înaintat de către autoritatea locală. Totodată, s-a interesat dacă s-a comandat un studiu de fezabilitate pentru a înțelege în ce zone urbane este nevoie de noi spitale, dacă a consultat posibilitatea ca prin fonduri europene să fie construite noi spitale în orașele mai mici și care ar fi soluțiile pentru a desprinde din SCJU Constanța, o secție externă care să funcționeze în Năvodari și să deservească orașul și localitățile limitrofe.

"În final vă cer, domnule ministru, să găsiți soluții pentru înființarea și alocarea de fonduri pentru un spital în Năvodari, pentru că mai devreme sau mai târziu va trebui să acceptăm că este vorba de o necesitate iminentă", a mai spus deputatul Mihai Tararache. 

Comentează știrea

rex
22 aprilie 2015
Liberalul lui peste

Inainte sa-i spui lui Banicioiu ca Navodariul, pe buna dreptate , are nevoie de un spital, voi sunteti uniti in suflet si gandire cu javrele imputite care au inchis spitalele si scolile din tara, pentru a fura mai mult ( asta este demonstratia justitiei , inca basista)!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Ce fură hoții din Năvodari
Pagina a fost generata in 0.874 secunde