Ora de religie în școli, reglementată de parlamentari

189
1
Ora de religie în școli, reglementată de parlamentari - oradereligiereglementatadeparlam-1427993096.jpg

Articole de la același autor

Înscrierea și reînscrierea elevilor la ora de religie vor fi posibile în baza unei cereri scrise a părinților sau a elevilor majori, aceeași procedură fiind valabilă și la schimbarea opțiunii ori retragerea de la curs, a decis Camera Deputaților, printr-un proiect de lege.


Proiectul prevede că înscrierea sau reînscrierea elevului la obiectul religie se face prin cerere scrisă, iar schimbarea opțiunii sau retragerea se face tot prin cerere scrisă.


Curtea Constituțională (CC) a decis, în 12 noiembrie 2014, că articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea educației naționale privind obligația unei cereri pentru ca un elev să nu participe la ora de religie este neconstituțional, oficiali ai CC precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui depusă de cei care vor să studieze disciplina.


Proiectul, care modifică Legea educației naționale în acord cu decizia recentă a Curții Constituționale pe această temă, a fost votat cu 213 voturi pentru, unul împotrivă și cinci abțineri.


Comentează știrea

ELIZA
4 aprilie 2015
OPORTUNITATE

Adu-ți aminte că toți cei care reușesc în viață au început prost și trec prin multe greutăți înainte de a reuși. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea "De la idee la bani". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1976 secunde