Călin Popescu Tăriceanu:

"Nu voi vota la referendum. Mi se pare o greșeală"

271

Articole recomandate

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, sâmbătă, că nu va merge să voteze la referendumul pentru Justiție, pentru că îl consideră o greșeală care ar putea perturba tema alegerilor pentru Parlamentul European.

"N-avem o problemă cu referendumul, noi, ca partid, dar nu-i normal ca o temă politică ce ar trebui să fie de interes, ce ar trebui să devină de interes, adică alegerile pentru Parlamentul European, în care vreau să-i convingem pe români să se preocupe, să fie mai atenți la dezbateri, să vină la vot, să fie perturbată de un alt subiect care este fără nicio legătură cu alegerile europene, cu Parlamentul European, este o temă politică pe care vrea să o folosească președintele în avantajul propriu, vrea să fure startul în cursa electorală din toamnă și vine cu acest referendum. Dacă la referendum punem o întrebare de genul «sunteți de acord ca cei care s-au făcut vinovați de abuzuri și derapaje grave în justiție să fie supuși rigorilor legii?», ce răspuns ar putea să dea oamenii? Bineînțeles că or să spună probabil Da, că discutăm de teme pe Justiție. Eu astfel de întrebare aș pune. Că până la urmă văd că unii din Justiție vor să se înconjoare de o impunitate, orice ar fi făcut să nu aibă niciun fel de răspundere. Nu cred că o să ne afecteze în vreun fel pe noi, eu n-am să merg să votez la referendum, pentru că referendumul mi se pare o greșeală", a spus președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

La rândul lui, Daniel Barbu, candidat ALDE pentru Parlamentul European, consideră că este "absurd" să chemi cetățenii la vot, dar să nu le spui întrebarea la care să răspundă.

"E absurd să chemi cetățenii la referendum fără să le spui întrebarea. Dar la ce va trebui să răspundem? O temă pe Justiție, ne spune Iohannis. Dar de ce nu ne întreabă ce este omul, ce este viața, încotro ne ducem, de unde venim?", a spus Daniel Barbu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.32 secunde