Senatorul Traian Băsescu:

"Noua lege a pensiilor menține furtul din banii publici"

366
Proiectul noii legi a pensiilor menține furtul din banii publici în favoarea unor categorii bine selectate, menținând sistemul special de pensii, susține fostul președinte Traian Băsescu, senator PMP.

"De mai bine de un an, în spațiul public se fac dezbateri lungi legate de noua lege a pensiilor și acesta este un lucru foarte bun. Totuși, în aceste dezbateri inundate de cuvântul «echitate», de puține ori se vorbește despre pensiile speciale. Așa cum declară doamna ministru Lia Olguța Vasilescu, noua lege are ca principal obiectiv restabilirea echității în sistemul de pensii de stat. De acord, dar... Este greu de acceptat expresia «echitate» când principiul contributivității nu funcționează pentru toți pensionarii, menținându-se pensiile speciale. Din păcate, menținând sistemul special de pensii, proiectul noii legi menține furtul din banii publici în favoarea unor categorii bine selectate, alese să susțină prin vot perpetuarea la putere a PSD-ului", a afirmat Traian Băsescu într-o postare pe Facebook, consultată de Agepres.

Fostul președinte admite, totuși, că unele meserii au un nivel ridicat de privațiuni, dar a arătat că salariații din aceste domenii sunt "răsplătiți cu stagii complete de cotizare reduse, putându-se pensiona la vârste de 40 - 50 ani și nu la 65 ani".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Stire din Social : Când pot fi recalculate pensiile
Marţi, 11 Septembrie 2018
Stire din Social : Pensiile militarilor vor fi "recalibrate"
Pagina a fost generata in 0.5584 secunde