Norica Nicolai, campanie prezidențială pentru Călin Popescu Tăriceanu

287
Norica Nicolai, campanie prezidențială pentru Călin Popescu Tăriceanu - noricanicolaicampaniepentrutaric-1551642568.jpg

Articole de la același autor

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, ieri, că, în opinia sa, cea mai bună soluție pentru actuala coaliție de guvernare în vederea alegerilor prezidențiale din acest an ar fi un candidat comun, care să corespundă unui profil de președinte responsabil, capabil să găsească soluții pentru țară. 


"Eu spun că, în momentul de față, cea mai bună soluție, fără îndoială, pentru noi, dacă vom decide să menținem această coaliție și în viitor, pe următorul mandat, ar fi să avem un candidat comun. Chestiunea noastră este de profil al candidatului și mă uit înapoi la ultimii doi președinți, la Traian Băsescu și la Klaus Iohannis. Amândoi, îmi pare rău să o spun, sunt profile politice precare. Eu îmi doresc să am un profil de președinte responsabil, să nu stea toată ziua și să se înjure, în buna tradiție românească, peste gard cu ceilalți, să găsească soluții. De 15 ani, în țara asta este cool să fii contra, să înjuri pe unul, pe altul, să-i spui că-i prost, că politicile lui nu sunt bune. Dacă lucrul acesta se poate face la un moment dat, spune-i și ce este bun - cu o singură condiție: să știi ce este bun. Aici este marea noastră problemă. În momentul în care vom avea un profil de candidat care va avea decența să îi pună pe toți la masă și să găsească soluții pentru țara asta, atunci cred că am depășit o etapă. Dacă în continuare ne vom duce, în prezidențiale, pe logica conflictului - eu sunt partidul mai mare, tu ești partidul mai mic, pe logica orgoliului, nu", a spus Norica Nicolai, la Digi 24. 


Potrivit europarlamentarului ALDE, profilul de președinte necesar României este al lui Călin Popescu Tăriceanu. 
Ea a adăugat că discuțiile în coaliție pe tema prezidențialelor vor fi reluate după terminarea mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene. 


Norica Nicolai a mai susținut, legat de funcționarea actualei coaliții guvernamentale, că aceasta ar putea deveni prima, în ultimii 30 de ani, care să reziste până la finalul mandatului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6635 secunde