€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Noi reglementări privind pașapoartele. România a trecut la valabilitatea de 10 ani

Ştire online publicată Sâmbătă, 21 Iulie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Începând de vineri, pașapoartele simple electronice care se vor emite pentru persoanele adulte vor avea valabilitate 10 ani.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, de vineri, au intrat în vigoare modificările aduse Legii 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, modificări inițiate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe ca instrument suplimentar în sprijinul cetățenilor români din țară și din străinătate în domeniul pașapoartelor.

„Aceste modificări au ca scop reducerea aglomerației de la serviciile de pașapoarte din țară, respectiv de la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate și creșterea eficienței în procesul de eliberare a documentelor de călătorie”, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Principalele elemente de noutate introduse prin aceste modificări se referă la valabilitatea pașapoartelor simple electronice, situațiile în care poate fi solicitată eliberarea pașaportului simplu temporar și noile termene de procesare a cererilor de eliberare a pașapoartelor simple temporare în anumite situații.

Astfel, cetățenii cu vârsta de peste 18 ani, care au depus, începând din 20 iulie, cerere pentru obținerea pașaportului simplu electronic vor primi documentul de călătorie cu valabilitate de 10 ani. Până în prezent, termenul de valabilitate era de cinci ani. Pentru celelalte segmente de vârstă, termenul de valabilitate rămâne nemodificat - 3 ani pentru persoanele cu vârsta de până la 12 ani, respectiv 5 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

Cererile pentru eliberarea documentelor de călătorie depuse anterior datei de 20 iulie vor fi procesate potrivit dispozițiilor legale aplicabile la data depunerii cererii. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3742 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1106 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.711 secunde