Nicușor Dan: "Țara este condusă de o coaliție care favorizează fenomenul de corupție"

185
Nicușor Dan:

Articole de la același autor

Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat, ieri, că România este condusă în prezent de o coaliție care favorizează fenomenul de corupție.

"Am văzut OUG 13, am văzut presiune pe modificarea definiției conflictului de interese, asta fiind prima problemă. Iar a doua problemă este de natură macroeconomică, în sensul că socotelile nu se potrivesc, adică încasările pe primele luni ale anului sunt mult mai mici decât cele care au fost prognozate. Ieșirea pe piața externă cu obligațiuni a eșuat, aceasta însemnând că România se împrumută mai scump decât se aștepta să se poată împrumuta. Creșterile de salarii și scăderile de taxe fac proiecția bugetară total nerealistă în limita de deficit de 3% pe care ne-o propunem", a declarat Nicușor Dan.

Potrivit acestuia, coaliția aflată la guvernare ar putea fi sancționată în stradă în cazul unor derapaje.

"Așa cum am spus, România este condusă de o coaliție alcătuită din două partide, PSD și ALDE și în fiecare dintre acestea există o puternică presiune pentru favorizarea actului de corupție. Această coaliție va funcționa din punct de vedere politic atâta timp cât interesele oamenilor pe care îi protejează vor fi apărate, dacă vor face derapaje așa cum au fost cele din februarie este posibil ca această coaliție să fie sancționată din nou printr-o ieșire masivă a electoratului în stradă", a adăugat Nicușor Dan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6011 secunde