Nicu Ștefănuță, de la USR: "Europa de mâine este și România de mâine"

559
Nicu Ștefănuță, de la USR:
Nicu Ștefănuță este unul dintre cei mai vocali candidați ai USR la alegerile europarlamentare. În acest context, el a transmis un mesaj alegătorilor cărora le transmite să meargă la vot pe 26 mai și să voteze Alianța 2020 USR PLUS. 


"Când am plecat să lucrez la Bruxelles, pe 1 ianuarie 2007, aveam în buzunar un masterat în studii europene la Viena și un rucsac plin de speranțe. Aveam 26 de ani și toată viața înainte. Din ziua aceea, credeam eu pe atunci, țara mea avea să fie la masa decidenților europeni, avea să se dezvolte cu sprijin european, iar românii aveau să simtă că vor fi la fel de respectați ca oricare alți cetățeni ai Europei. Că vor avea drepturi egale. Aveau să-și spună: «sunt român și sunt european. Sunt liber și sunt prosper. Țara mea este europeană, cu drumuri și spitale cu nimic diferite de cele ale țărilor din Vest».


În realitate, lucrurile nu au decurs cum am visat noi. Politicienii pe care i-am trimis la Bruxelles cel mai adesea și-au văzut de cumpărături și de propriile buzunare. Am lucrat 12 ani ca expert al Parlamentului European și ca diplomat european, timp în care mi-a fost prea adesea rușine de felul în care a fost reprezentată România în instituțiile europene. Acesta este și motivul care m-a determinat să candidez la alegerile din 26 mai. 


Sunt diplomat european și reprezint Parlamentul European la Washington, fiind primul român care asigură legătura dintre forul european și Congresul american. La Parlamentul European am lucrat mai întâi ca expert în comisiile de agricultură și de buget. Am studiat economie, politici publice și diplomație la Universitatea Georgetown din Washington, la Academia Diplomatică din Viena și la Universitatea de Vest din Timișoara. Vorbesc germană, engleză, franceză, italiană și maghiară. Nu candidez pentru un job mai bănos, pentru că am deja unul. 
Candidez pentru că România trebuie să devină o țară cu un cuvânt greu de spus în Europa, iar eu și colegii mei de pe lista Alianței 2020 USR PLUS putem face ca asta să se întâmple. 
Candidez pentru că românii merită și trebuie să se bucure de bunăstarea europeană. Pentru că vreau ca mama, tata și bunicii mei și ai dumneavoastră să simtă că facem parte din cea mai frumoasă societate din lume. 


E timpul să construim o Europă sigură pentru copiii noștri, ca suferința generațiilor dinainte să aibă un sens pentru viitor.
În calitate de europarlamentar, prioritățile mele vor fi: afirmarea drepturilor europene ale cetățenilor români; protejarea banilor de care pot beneficia românii în condițiile unor replieri ale statelor net plătitoare; securitatea, ca o precondiție a prosperității, care include și conceptul de securitate climatică. 


Noi, românii, am pierdut timp, am pierdut bani și oportunități. Alături de noul val de politicieni pe care îl aduce Alianța 2020 USR PLUS, voi face o politică asumată, hotărâtă, europeană.


Alianța 2020 USR PLUS vă propune cea mai bună listă de candidați a unui partid pentru alegerile europarlamentare din România. Oameni cu experiență de lucru în instituțiile europene, foști miniștri, manageri de companii multinaționale, oameni care vor schimba felul în care este reprezentată România la Bruxelles. Mergeți la vot pe 26 mai!  Europa de mâine este și România de mâine. Haideți să le construim împreună". 


(Publicitate electorală. Comandat de Partidul Uniunea Salvați România, realizat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 41190006)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6092 secunde