Mai multe ştiri online:

Nicu Roșu, liderul TSD Constanța: "Tinerii reprezintă viitorul. Trebuie să investim în ei"

Ştire online publicată Luni, 15 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Instituțiile publice locale vor putea angaja, timp de doi ani de zile, tineri dezavantajați cu vârsta între 16 și 26 de ani, pentru a putea dobândi diverse competențe și experiență pe piața muncii.


Guvernul României a adoptat, recent, un proiect de lege prin care autoritățile publice locale vor aloca un procent de 5% din totalul posturilor tinerilor care se află în sistemul de protecție, provin din acesta sau au un copil în întreținere. 


În acest context, președintele Tinerilor Social Democrați (TSD) Constanța, Nicu Roșu, consideră benefică măsura adoptată de Guvern. 


„Tinerii Social Democrați din Constanța salută legea privind integrarea în muncă, în cadrul autorităților publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajați, măsura prevăzută în Programul de Guvernare PSD la secțiunea - Șanse reale pentru tineri. Astfel, se dă posibilitatea tinerilor aflați în sistemul de protecție al copilului să dobândească o experiență în muncă, pentru 24 de luni, având mai apoi șanse mult mai mari să-și găsească un job în mediul privat. Tinerii reprezintă viitorul României, și dacă vrem ca viitorul să sune bine, trebuie să investim în ei”, a precizat președintele TSD Constanța, Nicu Roșu. 


Oana Bocănete, vicepreședinte TSD Constanța, declară că programul „Pasarela” are ca scop integrarea tinerilor proveniți din centrele de plasament. 


„Ideea de angajare a tinerilor cu vârsta între 16 și 26 de ani, care se află în sistemul de protecție a copilului sau au un copil în întreținere este binevenită, mai ales că, în România ultimilor ani, media tinerilor absolvenți fără diplomă de bacalaureat a atins cote alarmante. Cei doi ani de stagiu le va oferi tinerilor posibilitatea unei calificări și a unei experiențe profesionale care să-i ajute mai departe la integrarea în rândul persoanelor cu șanse egale în societate”, a precizat Oana Bocănete. 


Prin intermediul programului de tip „Pasarela”, locurile de muncă din sectorul public pot fi oferite temporar tinerilor dezavantajați, pentru a dobândi „abilități transferabile” în joburile din sectorul privat.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8076 secunde