Năvodariul va avea spital și Unitate de Primiri Urgențe. CJC va pune la dispoziție clădirea

1624
Năvodariul va avea spital și Unitate de Primiri Urgențe. CJC va pune la dispoziție clădirea - fondspital-1488112843.jpg

Articole de la același autor

Năvodariul este tot mai aproape de înființarea primului spital din oraș. La nivelul localității s-a înființat o echipă care coordonează și conduce acest proiect, în frunte cu primarul Florin Chelaru. Centrul medical va deservi atât Năvodariul, cât și localitățile limitrofe din nordul județului și ar putea avea inclusiv o unitate de primiri urgențe.


Înființarea primului spital în orașul Năvodari face, mâine, cel mai mare pas spre concretizare. Consiliul Județean Constanța va vota, în ședință ordinară, proiectul privind trecerea imobilului în care funcționează "Centrul de reabilitare și recupeare neuropsihiatrică Năvodari" - construcții C1, C2, C3 și terenul în suprafață de 3.457 mp - din domeniul public al județului Constanța și administrarea DGASPC Constanța în domeniul public al orașului Năvodari și în administrarea Consiliului Local Năvodari. 


Potrivit expunerii de motive, Primăria Năvodari solicită sprijin pentru înființarea unui Centru de sănătate multifuncțional în condițiile în care orașul a înregistrat o explozie demografică în ultimii ani. "Centrul este absolut necesar și util atât cetățenilor orașului Năvodari, cât și angajaților celor două platforme industriale de pe raza orașului și turiștilor veniți la malul mării în sezon estival, fapt ce ar conduce și la decongestionarea Spitalului Clinic Județean Constanța, acest centru de sănătate fiind un obiectiv strategic pentru toată partea de nord a județului Constanța. În acest sens, CJC propune transferul imobilelor menționate mai sus în administrarea Consiliului Local Năvodari astfel încât acolo să poată fi amenajat centrul medical", se arată în expunerea de motive. Astfel, în ședința de mâine, 28 februarie, consilierii județeni vor trebui să își dea acceptul pentru transferul acestei clădiri. 


Centrul, în administrarea Spitalului Județean
Potrivit Primăriei Năvodari, Centrul de Sănătate Multifuncțional cu spitalizare de zi va dispune de 5-6 specializări și o capacitate de aproximativ 25 de paturi. Pentru realizarea acestuia sunt implicate mai multe instituții, care au recunoscut importanța și necesitatea înființării Centrului. Astfel, CJC va pune la dispoziție clădirea, Primăria Năvodari o va reabilita și moderniza, în timp ce Spitalul Județean și DSP vor asigura dotarea lui cu aparatură medicală, angajarea de personal medical și coordonarea noii unități medicale. 


"În ședința de marți se face primul pas și cel mai important pentru realizarea Centrului medical în Năvodari. Practic, ni se va da clădirea unde va funcționa acesta.Este un spațiu bun, amplasat în centrul orașului, ceea ce este foarte important pentru o unitate medicală. În perioada următoare vom stabili împreună cu DSP și Spitalul Județean ce specialități vom asigura în cadrul Centrului, astfel încât proiectantul, după reabilitarea și modernizarea spațiilor, să vină cu propuneri pentru crearea circuitelor aferente acestor secții. După ce vom termina cu toate acestea, vom da Centrul în administrare Spitalului Județean Constanța. Spitalul va veni cu aparatură, cu medici, cu personal medical, cu tot ce este necesar pentru desfășurarea în bune condiții a activității", ne-a declarat primarul Florin Chelaru. 


Raed Arafat, sprijin pentru UPU
De asemenea, în proiect este prevăzut ca Centrul medical să aibă și unitate de primiri urgențe. Aceste compartimente de UPU sunt, însă, în subordinea Ministerului de Interne, care se ocupă inclusiv de utilarea spațiilor și dotarea lor cu aparatură medicală specifică unităților de urgențe. În acest sens, la Constanța a venit secretarul de stat Raed Arafat care a anunțat că sprijină proiectul de la Năvodari. 


"Acest centru medical va fi foarte util atât locuitorilor orașului Năvodari cât și celor din nordul județului. Până acum, toată lumea când avea o problemă medicală trebuia să meargă la Constanța, la Spitalul Județean. Odată cu înființarea acestui centru, o mare parte din cazuri va rămâne aici, și doar cele grave vor ajunge la Constanța. Astfel, câștigă și Spitalul Județean, care se degrevează de o parte din pacienți, dar mai ales pacienții din zonă care nu vor mai trebui să bată atâta drum până la Constanța", ne-a mai declarat primarul Florin Chelaru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2288 secunde