Năvodariul se schimbă la față înainte de Paște

767
10
Năvodariul se schimbă la față înainte de Paște - navodariflorinchelaru186-1333478056.jpg
Viceprimarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a vorbit ziarului "Cuget Liber" despre proiectele în care administrația locală este implicată în această perioadă. Aflat la ceas aniversar, Chelaru a men-ționat că-și dorește sănătate și putere de muncă. Acesta le-a promis năvodărenilor că primăvara va veni în localitate cu noi proiecte și inițiative menite să înfrumu-sețeze orașul înainte de sărbătoarea Paștelui.

Infrastructura reabilitată și noi locuri de parcare

Printre cele mai importante acțiuni aflate în desfășurare la momentul actual, vicele Năvoda-riului a amintit despre reamenajarea zonei situată în apropierea blocurilor 6 și 7 Chimie. Pe această porțiune de teren vor fi create 300 de locuri de parcare noi, va fi lărgită strada, vor fi amplasate borduri și trotuare noi și, nu în ultimul rând, va fi amenajat un parc.

"Va fi un parc modern, cu locuri de joacă pentru copii și toate dotările necesare de tipul «Țara piticilor». Întreaga investiție, cu toate modificările despre care v-am vorbit, ajunge undeva la 10 miliarde de lei vechi", a explicat Chelaru.

Tot în această perioadă, Primăria Năvodari este implicată într-o serie de lucrări de lărgire, pietruire și bordurare pe strada Câmpului. "Efectuăm lucrări pe strada Câm-pului, în cartierul de case situat la extremitatea orașului, spre Lumina. Acolo se fac lucrări de bordurare, se toarnă pietriș și se lărgește strada. Ulterior ne vom ocupa și de partea de asfaltare", a menționat viceprimarul.

Lucrări similare de lărgire a străzii, bordurare și amenajarea spațiilor verzi au loc și pe strada Plopilor, în apropierea Școlii Nr. 2 "Grigore Moisil". Cele două proiecte au o valoare totală de aproximativ 600.000 de lei.

În plus, viceprimarul Chelaru a explicat că toate străzile din localitate care au fost afectate pe timpul iernii vor fi plombate, asfaltate și vor fi frezate zonele unde s-a intervenit prin faianțare.

Năvodariul verde

Chelaru a vorbit și despre plan-tările care se fac în această pe-rioadă, menționând că, în scurt timp, localitatea va avea vegetație ornamentală de toate tipurile. De asemenea, tot pentru înfrumuse-țarea orașului, dar și pentru si-guranța locuitorilor, întreaga zonă centrală va fi "tapetată" cu marmură, se vor monta semne de circulație, li-mitatoare de viteză, vor fi vopsite gardurile și se vor reamenaja spațiile verzi existente prin plan-tare de flori.

"Se face curățenie generală și se fac plan-tări în tot orașul. S-au plantat brazi, pini, molizi, ienuperi verticali și orizontali. Se execută lucrări la fântâna din spatele Casei de Cul-tură, iar centrul orașului va fi placat cu marmură. Această inițiativă va costa aproximativ 9,5 mi-liarde de lei vechi", a declarat vicele.

Pachete de Paști pentru nevoiași

Florin Chelaru a specificat că, în cursul săptămânii viitoare vor fi acordate pachetele cu alimente pentru pensionari, persoane cu venituri reduse și persoanele cu handicap cu domiciliul în localitate. Fiecare beneficiar va primi o sticlă cu ulei, ouă, un pui și făină. Scopul acțiunii, spune Chelaru, este acela de a face toți locuitorii orașului să simtă bucuria sărbătorilor pascale fără a-și face griji că nu au ce să pună pe masă.

Întrebat ce-și dorește cu prilejul zilei sale de naștere, dar și ce le transmite năvodărenilor, acum, în prag de sărbători, viceprimarul orașului a replicat: "Îmi doresc sănătate și putere de muncă, iar năvodărenilor le doresc să aibă parte de liniștea atât de necesară fiecărui om. De asemenea, le urez să aibă un pic mai mult noroc, să fie feriți de cele rele și să aibă încredere că Primăria și Consiliul Local vor face tot ce le stă în putere pentru ca orașul și locuitorii săi să nu ducă lipsă de nimic".

Comentează știrea

Craii de curte veche
4 aprilie 2012
Semianalfaebeti sau ..

Viceprimarul din Novodari cum se exprima edilul, sef, nu pomeneste nimic despre poluarea cartierului Mamaia sat zis Mamaia Nord, depozitiul 10, unde defriseaza zona pentru consilieri sa faca si ei case , saracii cu duhul ca material stau foarte bine. Strazile din Mamaia Nord sunt neasfaltate,neiluminate,public ca particularul a pus, lumina pentru edilii orasului, zona nu are sistem de canalizare , fose septece, poluare mare.Taxele sunt mai mari ca in Novodari vor sa faca zona turistica cum a facut psd-ul din toatae satele orase si a comdamnat localitatile la subdezvoltare.Vicele isi face reclama in Cuget Liber ca si edilul?Puneti semnul P d-na .

adi
4 aprilie 2012

Foarte frumos. In anul 2012 in Navodariul "modern" in cartierul de langa Tabara sunt case fara electricitate,fara apa, fara canalizare , fara drumuri iar dvs va laudati ca veti pune marmura in centrul orasului. Foarte inteligent. De marmura pe jos avem nevoie. Orasul Navodari nu inseamna numai centru domnule primar. Cum puteti incasa impozite pe case care nu beneficiaza de nici un fel de utilitati si asta la numai cateva sute de metrii de centru care va fi pavat cu marmura. Ar trebui sa va fie rusine domnule Matei.

rodica raichici
4 aprilie 2012
mamaia sat

rusine maxima pt edili navodariului , de ce nu vine nimeni in " cartierul rezidential" mamaia sat ?? nu canalizare , nu iluminat stradal , ulite de pamant .........daca s-a facut cate ceva , au facut-o " fericitii " locuitori ai acestui cartier ! taxele sunt mai mari decat in oras ! de ce ? probabil ca vor incepe din nou megafoanele sa ne cheme la vot ! doar atunci mai trece cate un reprezentant al primariei navodari ! POATE ATI UITAT : SI NOI CEI DIN MAMAIA SAT APARTINEM ADMINISTRATIIEI NAVODARI ! REPET : PLATIM TAXE SI IMPOZITE CA SI CUM AM LOCUI IN CENTRUL UNEI METROPOLE !

rodica raichici
4 aprilie 2012
mamaia sat

edilii' am vrut sa scriu , n-as vrea sa apara comentariul meu cu greseli de ortografie ! PS imi poate spune cineva ce semnificatie au "leii " ca ornament la malul marii ?? astept sa vad si camile , caini de preerie , tigri etc etc

cetatean
4 aprilie 2012
edili

leul este zodia edilului sef cred ca e clar nu? apucaturi de dictator

racu costel
4 aprilie 2012
pentru prosti...

pentru ca trebuie sa fii prost ca sa crezi asa ceva...sa mai poti fi aburit cu mizerii ieftine si demagogice, care vin din partea unei persoane care ocupa o functie ilegal...sa nu iti doresti strazi asfaltate, parcuri curate, electricitate si apa curenta...si sa te bucuri ca un retard din secolul trecut de niste pachete "gratuite", care tot idiotii de votanti le platesc prin taxele si impozitele locale!!!

Dierna
4 aprilie 2012
Probleme

Ce strada Campului largiti voi??? Ala e drum de tara. Cu cainii vagabonzi ce faceti?? nu ii vedeti cand umbla in haite???? Canalele fara capace cine le acopera??? Venim noi cu bani de acasa??/

prob
4 aprilie 2012
canalizarea cartierului rezidential

Aloooooo!!!va incalzeste M Viteazu? Va incalzesc leii?va bucura infrumusetarea centrului si strazile exterioare? stati cu rahatul sub geamuri.Matei v-a luat banii ptr canalizare de 2-3 ani si voi platiti vitanasa intre 100-150ron in fiecare saptamana. Trezititi-va! LUATI PUIUL,OUALE SI COZONACUL,CA SUNT DE LA PRIMARIE NU DE LA MATEI SAU DE LA PSD.VOTATI CU TOTII OAMNEI BUNI ,PE CARE VRETI NUMAI ROSU SA NU MAI FIE.SA SCAPAM DE RAIA ROSIE PE NUME MATEI! ORICE CANDIDAT NUMAI EL NU.S-A IMBOGATIT,NE-A UMILIT,ACUM SA-SI VADA DE AVEREA LUI ALTFEL ORASUL VA FI INGENUNCHEAT.CEAUSESCU A FOST MINCIUNA.

RODICA
13 februarie 2013
CURENTUL ELECTRIC

HELOOO DOMNULE VICE CHELARU CU RETEAU DE CURENT DE PE STRADA CEFERISTULUI CE SE MAI AUDE IN CE AN VA VENI SI PE LA NOI ,NU NE INTRESEAZA LEII DE PRIN CENTRU ORASULUI SAU MAI NOI SIRENELE DE LA INTRAREA ORASULUII VAD CA VA APUCATI DE TROTUARE SI PLANTAT IARASI BRAZIII SI TOT CE VRETI NOI CEI DE AICI VREM CURENT ELECTRIC VA ASTEPTAM SI PE LA NOI PRIN CARTIER .

cfr
22 februarie 2013
aducem tv si cedo

extindere retea electrica strada ceferistului domeniu public aduceti enel si pe ceferistului mentionez aleea si strada ceferistului nu e zona rezidentiala merita tot efortul ! faceti extindere si aici chiar daca sunt locuinte !

Răspuns la: CURENTUL ELECTRIC
Adăugat de : RODICA, 13 februarie 2013
HELOOO DOMNULE VICE CHELARU CU RETEAU DE CURENT DE PE STRADA CEFERISTULUI CE SE MAI AUDE IN CE AN VA VENI SI PE LA NOI ,NU NE INTRESEAZA LEII DE...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.183 secunde