Năvodariul are cele mai moderne parcuri. "Sunt o carte de vizită pentru oraș"

658
1

Articole de la același autor

Un nou proiect european se apropie de finalizare în orașul Năvodari, localitatea care și-a propus să-și schimbe radical fața apelând la resurse de finanțare nerambursabilă. Pe lângă proiectele de amploare, cum ar fi lărgirea și modernizarea drumului ce leagă Năvodariul de Constanța, construirea Centrului de Afaceri, a unei Piețe de Pește, a unui centru de agrement acvatic, primăria a derulat și un proiect consistent privind reabilitarea parcurilor și a spațiilor verzi din oraș. În acest sens, primăria a implementat proiectul "Parc de recreere în orașul Năvodari", realizat în procent de 98% cu fonduri europene nerambursabile, restul de 2% fiind cofinanțarea locală.

"Este o dorință și un proiect de suflet al primarului Nicolae Matei și ne bucurăm că astăzi (n.r. vineri) putem spune că s-a concretizat", a declarat viceprimarul Florin Chelaru în debutul conferinței dedicate acestui proiect. Investiția, care s-a ridicat la suma totală de 2,64 milioane lei, este finalizată în procent de 90%, urmând ca până la finalul lunii parcul să fie inaugurat împreună cu toți copiii din oraș.

Viceprimarul a mărturisit că, deși pare ușor de realizat un astfel de proiect, în realitate lucrurile au stat altfel, fiind întâmpinate numeroase probleme. "Am avut probleme mari, și nu mai vorbesc aici de nemulțumirile oamenilor din zonă, din cauza rețelelor de apă și canalizare care treceau exact pe sub acest parc. Din cauza lucrărilor de tasare și consolidare, conductele foarte vechi au cedat și s-au spart. Însă le-am rezolvat și am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect. Aș vrea însă să mulțumesc RAJA deoarece a făcut eforturi considerabile, ne-a înțeles că avem un proiect european în derulare și, într-un timp foarte scurt a reușit să schimbe toate conductele", a declarat Florin Chelaru.

Viceprimarul a mai adăugat că realizarea acestui proiect este cu atât mai importantă cu cât spațiile verzi și parcul amenajat se află la intrarea în oraș, reprezentând astfel o bună carte de vizită a Năvodariului pentru toți cei care tranzitează localitatea.

v v v

Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea a două parcuri existente și crearea a altor două, care se vor dezvolta în continuarea celor existente. Mai exact este vorba despre suprafața cuprinsă între intersecția străzii Mării cu b-dul Năvodari, până la intersecția străzii Rândunelelor cu b-dul Năvodari. În această zonă există deja un parc, care se va utila acum cu noi spații de joacă, spații de fitness urban, 9 foișoare de lemn, bănci, coșuri de gunoi, alei pietonale, piste pentru bicicliști, două parcări, precum și cu noi spații verzi gazonate. De asemenea, se vor monta ansambluri de joacă pentru copii și trambuline pentru sărituri. Următorul parc reabilitat va fi parcul Ion Dobre, urmând ca celelalte două să vină în continuarea primelor de mai sus. Potrivit proiectului, aici se vor amenaja, de la spații verzi și locuri de joacă pentru copii până la terenuri de sport.

Comentează știrea

marketglory
4 octombrie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. emal: [email protected] YM: stanciuadrian33

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8454 secunde