Moțiunile simple care îi vizează pe Tudorel Toader și pe Eugen Teodorovici au picat

130
Moțiunile simple care îi vizează pe Tudorel Toader și pe Eugen Teodorovici au picat - 6198638465512600-1553085787.jpg
Moțiunile simple pe Justiție și Finanțe, care îi vizează pe Tudorel Toader și pe Eugen Teodorovici, au picat la vot în Camera Deputaților.


Camera Deputaților a respins, miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

S-au înregistrat 108 voturi pentru moțiune, 154 voturi contra și 18 abțineri.

Moțiunea simplă pe Finanțe, intitulată "Lăcomia pesedistă subminează economia națională" și inițiată de USR, PNL și PMP, a fost dezbătută luni.

Plenul Camerei Deputaților a respins, miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu 126 de voturi "pentru", 148 de voturi "împotrivă" și două abțineri.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, intitulată "Tudorel Toader și PSD - ALDE, luați mâinile murdare de pe Justiție", inițiată de 91 de deputați de la PNL și USR, a fost dezbătută în Camera Deputaților în urmă cu două săptămâni, dar, la vot, ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce deputații PSD au decis să nu participe.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, la acea dată, că există o stare de nemulțumire a parlamentarilor partidului la adresa ministrului Justiției.

Săptămâna trecută nu a fost ședință de vot final în Camera Deputaților, astfel că votul pe moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției a fost amânat din nou.

Tot miercuri, Camera urmează să dea un vot și pe moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor, "Lăcomia pesedistă subminează economia națională", inițiată de USR, PNL și PMP. Dezbaterea acestei moțiuni a avut loc luni.

"Nu am uitat de OUG 114, OUG-ul care a dat foc economiei României și este nevoie ca miniștrii responsabili să răspundă în Parlamentul României. Vrem să dăm un semnal angajaților și întreprinderilor românești că Parlamentul României va încerca, cel puțin, să repare, dacă nu să abroge, această ordonanță toxică pentru economia României. Aceasta trebuie lăsată în pace să producă valoare în societate, trebuie lăsată în pace să aducă investiții și să aducă locuri de muncă, nu să fie sugrumată de revelațiile unor oameni care visează noaptea și a doua zi spun că economia este inamicul numărul unu al României", a spus liderul deputaților USR, Cristina Prună, la depunerea moțiunii, potrivit Agerpres.

"Grupul PSD din Camera Deputaților va vota împotriva ambelor moțiuni simple împotriva celor doi miniștri din Guvernul PSD-ALDE", a anunțat Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5804 secunde