Moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, votată azi de deputați

119
Moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, votată azi de deputați - liaolgutavasilescu25943400-1519201181.jpg
Moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, depusă de peste 60 de parlamentari liberali, va fi supusă miercuri votului plenului Camerei Deputaților.



Moțiunea se aprobă cu votul majorității deputaților prezenți, iar în cazul în care este aprobată, hotărârea Camerei se va trimite Guvernului, care va ține cont de poziția exprimată în cuprinsul moțiunii.

Moțiunea intitulată "Lia Olguța Vasilescu - Ministrul Minciunii și al Injustiției Sociale", semnată de 62 de parlamentari PNL, a fost dezbătută luni în plenul Camerei Deputaților

Inițiatorii moțiunii spun că Lia Olguța Vasilescu trebuie să răspundă pentru eșecurile înregistrate la legea salarizarii și ajustarea pensiilor și că se impune demisia acesteia.

Potrivit textului moțiunii, românii au salarii mai mici sau, mai mult decât atât, trebuie să aducă bani de acasă la sfârșitul unei luni de muncă.

"Luni de zile ați mințit că salariile nu vor scădea, ci vor crește, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră și în Guvernul din care faceți parte! Ați fost demascată de propria incompetență și ați continuat cu sfidarea populației", îi transmit semnatarii Olguței Vasilescu.

De asemenea, liberalii afirmă că sunt și români cărora salariile le-au crescut, dar aceia sunt parlamentarii și miniștrii.

În timpul dezbaterilor, Olguța Vasilescu a susținut, de la tribună, că, dacă elimină invectivele și cifrele nereale din text, nu mai rămâne nimic din moțiune și a spus că multe critici vizează de fapt Ministerul Finanțelor, adăugând: "Ați cam greșit adrisantul!". Ea a mai susținut că "nu există nicio statistică din care să reiasă că au scăzut salariile a două milioane de români".

"Nu există nicio statistică din care să reiasă că au scăzut salariile a două milioane de români. Este o cifră aberantă (…) Dacă dau la o parte din această moțiune invectivele și ciferele nereale, nu mai rămâne nimic", a spus Olguța Vasilescu, după citirea moțiunii de cenzură împotriva sa din plenul Camerei Deputaților.


Opoziția a acuzat, în discursurile rostite, fiscalitatea haotică, lipsa de pregătire a ministrului Muncii și promisiunile fără acoperire ale PSD, la rândul său, reprezentantul ALDE admițând că lucrurile sunt perfectibile, dar că partidele aflate la guvernare au încercat să diminueze inechități, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.478 secunde