Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă

276
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă - motiune-1530118079.jpg
Plenul Parlamentului a respins, ieri, moțiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!", semnată de PNL, USR și PMP. S-au înregistrat 166 de voturi "pentru" și 4 "împotrivă". Pentru a trece, era nevoie de minimum 233 de voturi "pentru". 


Premierul Viorica Dăncilă s-a declarat, în discursul său, dezamăgită de demersul opoziției. Ea a acuzat că documentul cuprinde o înșiruire de falsuri. 


"Mistificați realitatea pentru a vă servi propriile interese politice. Prezentați răul ca fiind bine, iar binele ca fiind rău. În discursul dvs., nu mai este loc de nuanțe. Totul este alb și negru. Tot ce face puterea e rău, iar tot ce faceți dvs. este bine. Acestea sunt premisa și concluzia moțiunii care trădează o aroganță incredibilă în raport cu prestația îndoielnică pe care ați avut-o când ați fost la guvernare. Refuzați să admiteți chiar și cele mai evidente lucruri bune care s-au întâmplat în această guvernare. Pentru dvs., creșterea veniturilor românilor este o măsură populistă, care va aduce haosul în economie. Pentru dvs., majorarea salariului minim din România este o măsură antisocială și anti-economică, așa cum susțin unii din reprezentanții dvs. într-o scrisoare deschisă. Pentru dvs., creșterea economică de excepție pe care a avut-o România anul trecut este rezultatul incapacității și incompetenței guvernării", a subliniat Viorica Dăncilă. 


Ea a prezentat apoi o listă cu 10 dezinformări incluse în textul moțiunii de cenzură. 


Liberalii au întins pe băncile din sala de plen a Parlamentului, în timpul discursului susținut de prim-ministrul Viorica Dăncilă, un banner uriaș cu mesajul "Luptăm până la capăt pentru România". 


La începutul discursului Vioricăi Dăncilă, parlamentarii Opoziției au așezat pe podiumul din spatele tribunei mai multe cutii care aveau afișat același mesaj: "Luptăm pentru România", dar și o diplomă pe care scria: "Premiul Secera și Ciocanul pentru Liviu Dragnea". Cutiile au fost, ulterior, îndepărtate de staff-ul de la Camera Deputaților. 


Discursul premierului a fost întrerupt de mai multe ori de scandările deputaților și senatorilor Opoziției. Ei i-au cerut premierului demisia. 


Fostul președinte al României Traian Băsescu a avut o reacție și mai acidă: "De ce trebuie să cadă Guvernul Dăncilă. Iar dacă nu cade prin moțiune, bine ar fi să-l dați jos dumneavoastră. Doamna Dăncilă va putea să discute problema Brexit? Dar despre criza imigranților? Dar despre problemele strategice ale UE va putea să spună ceva? De la 1 ianuarie, intră în scena europeană tot Guvernul. Cum va discuta ministrul Transporturilor despre infrastructură, când el n-a construit un kilometru de autostradă? Vi-l imaginați pe dl. Andrușcă stând în capul mesei discutând despre problema taxelor vamale cu SUA? Dați-vă singuri guvernul jos, că voi puteți să faceți, și puneți un guvern cu care să nu ne facem de râs". 


Raluca Turcan, liderul deputaților PNL, este de părere că raportul prezentat de Dăncilă este o mare minciună. 


"Doamnă prim-ministru, v-ați citit discursul? Dacă nu, cineva și-a bătut joc groaznic de dumneavoastră. Ați ridicat minciuna la grad de artă", a acuzat Turcan. 


În tot acest timp, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a stat cuminte, "camuflat" într-un birou, departe de sala de dezbateri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0908 secunde