Modificări importante în Guvernul Dăncilă. Cine vor fi miniștrii de la Educație și Afaceri Europene

181
Modificări importante în Guvernul Dăncilă. Cine vor fi miniștrii de la Educație și Afaceri Europene - guverndancila1000x60096145300-1542024712.jpg
Remanierea Guvernului condus de Viorica Dăncilă este amânată din cauza moțiunii de cenzură anunțate de Opoziție, anunță România TV. Între timp, premierul Viorica Dăncilă a luat deja decizia în privința înlocuitorului lui Victor Negrescu în funcția de ministrului delegat pentru Afaceri Europene.

Surse politice citate de România TV spun că PSD ia în calcul amânarea ședinței CEx în care se va decide remanierea. Social-democrații fac calcule în ceea ce privește moțiunea de cenzură pe care Opoziția intenționează să o depună mai ales în condițiile în care au exclus din partid doi lideri importantanți, pe Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, și există riscul ca mai mulți parlamentari să voteze pentru dărâmarea Guvernului.

Între timp, vedem noi demisii din Guvernul Dăncilă. Săptămâna aceasta expiră mandatul de interimar al Rovanei Plumb la Ministerul Educației, iar PSD este obligat să facă o propunere pentru acest portofoliu.

Pe lângă asta, la finalul săptămânii trecute Victor Negrescu a demisionat din funcția de ministrului delegat pentru Afaceri Europene, potrivit surselor România TV.

"Conform dispoziției prim-ministrului din ședința de Guvern din 09.11.2018, atribuțiile legale ale ministrului delegat pentru Afaceri europene referitoare la reprezentarea și gestionarea dosarelor CAG (Consiliul Afaceri Generale, la care participă miniștrii de Afaceri europene din statele membre) vor fi îndeplinite și asigurate de acum încolo de un alt reprezentant al Guvernului. În acord cu instrucțiunile primite la nivel ministerial, toată documentația pregătită pentru buna reprezentare a intereselor României a fost deja înaintată celor desemnați să participe", se arată într-o postare pe pagina de Facebook Afaceri Europene - MAE România.

De asemenea, surse citate de România TV, premierul Viorica Dăncilă a și trimis documentele la Palatul Cotroceni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8579 secunde