Ministrul Liviu Voinea nu știe dacă pensiile vor putea fi plătite majorate chiar din luna ianuarie

267
Ministrul Liviu Voinea nu știe dacă pensiile vor putea fi plătite majorate chiar din luna ianuarie - ministrulliviuvoinea-1386519309.jpg

Articole de la același autor

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, susține că, prin promulgarea legii bugetului asigurărilor sociale pe 2014, fără promulgarea bugetului de stat, se creează o situație fără precedent și nu se poate spune dacă este posibilă plata pensiilor majorate încă din prima lună a anului.

"Este o situație fără precedent și juriștii trebuie să-și exprime opinia. Pensiile vor crește, dar creșterea va fi plătită retroactiv dacă nu intră în vigoare toate legile. Bugetul asigurărilor sociale primește transferuri de la bugetul de stat", a spus Voinea. Pensiile vor crește cu 3,76% de la 1 ianuarie 2014.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că bugetul nu a sosit la promulgare, că se așteaptă să primească legea luni și că o poate analiza, înainte de a lua o decizie, până pe 29 decembrie, el precizând că va promulga imediat bugetul asigurărilor sociale.

"Voi promulga imediat bugetul asigurărilor sociale, nu am nimic de reproșat acelui buget. În aceeași zi când va veni, îl voi și promulga. L-am urmărit, nu are decât niște rezerve rezonabile. Din acest punct de vedere, domnul prim-ministru poate să stea liniștit", a spus Băsescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6925 secunde