Mai multe ştiri online:

Ministrul Eugen Teodorovici: „Am alocat 700 de milioane pentru restituirea taxei auto“

Ştire online publicată Sâmbătă, 25 Mai 2019. Autor: Carmen MOCANU
Guvernul a aprobat, ieri, alocarea a 700 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru restituirea taxei auto, a anunțat, la Palatul Victoria, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.
„Am aprobat o hotărâre de Guvern pentru o alocare din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului a sumei de 700 milioane de lei în vederea restituirii taxei auto la modul general de către structurile statului. Am făcut un transfer al acestei sume de la Ministerul de Finanțe din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului în Fondul pentru Mediu. S-a aprobat și o prevedere prin care exceptăm acea obligație din Codul fiscal, obligația de a face o compensare înainte ca ANAF să restituie taxa auto. Este corect să eliminăm această situație, pentru că, la momentul în care statul a încasat aceste sume de la populație, a făcut un împrumut foarte simplu și atunci nu credem că este corect ca restituirea de taxe să întârzie. Am propus și s-a aprobat azi în Guvern această eliminare a obligației de a compensa aceste sume, tocmai pentru ca acest proces să se desfășoare și mai repede, astfel încât, până la finalul lunii mai, sumele disponibile să fie restituite către populație“, a spus Eugen Teodorovici, la Digi 24.


Întrebat câte persoane au de recuperat taxa auto în contextul în care acest lucru este posibil până la finalul lunii, ministrul a răspuns că este dificil de spus.


„Colegii de la ANAF vor lucra și sâmbăta și duminica. Este obligația dânșilor. Au avut timp suficient. Din păcate, rămâne aceeași meteahnă a administrației centrale - atât timp cât cineva de la nivel nu intervine, lucrurile merg într-o viteză, din păcate, nu așa de mare cum ne-am dori cu toții. Sunt mai multe zile până la final de lună. Ca număr de persoane este dificil de spus, pentru că au fost și companii care au vândut mașini în acea vreme și care au avut obligația de plată a acestei taxe auto. Dacă se ajunge la o nouă decizie de alocare de fonduri, acest lucru se va întâmpla chiar săptămâna viitoare, astfel încât până la final de lună mai să se facă plata la tot ceea ce este emis decizie de impunere de către ANAF“, a mai explicat ministrul.
El a precizat că s-au rambursat, până în prezent, aproximativ 3,5 miliarde de lei din taxa auto. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7268 secunde