Ministrul David reiterează sprijinul României pentru comunitatea de aromâni din Albania

64
Ministrul David reiterează sprijinul României pentru comunitatea de aromâni din Albania - 261-1383824693.jpg

Articole de la același autor

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, a primit miercuri o delegație a comunității aromânilor din Republica Albania, condusă de Ilia Gjoka, președintele Ligii Aromânilor din această țară, ocazie cu care a reiterat sprijinul României pentru această comunitate. 


Potrivit MAE, agenda discuțiilor a cuprins examinarea modalităților prin care România poate continua să sprijine cât mai eficient eforturile comunității aromânilor din Albania de prezervare a propriei identități. 


"Ministrul delegat Cristian David a luat notă de principalele activități desfășurate în ultimul an de membrii asociației Ligii Aromânilor din Republica Albania, cu accent pe oferirea de sprijin solicitanților de burse educaționale acordate de statul român. Totodată, demnitarul român a reiterat sprijinul pe care România îl oferă comunității de aromâni din Republica Albania prin dezvoltarea de proiecte culturale și educaționale, inclusiv sub aspectul intensificării dialogului cu decidenții albanezi în vederea asigurării depline a protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților, în conformitate cu normele și standardele europene", precizează MAE. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5026 secunde