€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Ministrul Bogdan Trif: "Ambarcațiunile cu motor nu se mai pot plimba printre turiști"

Ştire online publicată Vineri, 06 Iulie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Veste bună pentru localnici, dar mai ales pentru turiști: ambarcațiunile cu motor nu mai au ce căuta printre oameni, aceștia putând înota liniștiți în Marea Neagră. Decizia a fost luată de ministrul Turismului, Bogdan Trif, care a aprobat, săptămâna aceasta, prin ordin de ministru, noi reglementări privind agrementul nautic. Astfel, schimbările sunt legate de zonele în care pot avea loc sporturile nautice. Concret, cei care vor să desfășoare activități de agrement nautic cu ambarcațiuni cu motor trebuie să aibă, de acum înainte, delimitat perimetrul în care pot lansa ambarcațiunile la apă. 


De asemenea, pe o distanță de 300 de metri de la zona în care turiștii pot înota, vor avea acces doar ambarcațiunile fără motor. După acest perimetru balizat corespunzător vor putea fi folosite și mijloacele de agrement nautic cu motor. 


În acest fel, incidentele precum cele care s-au înregistrat la malul mării, în urma cărora mai mulți turiști au fost răniți de ambarcațiuni care circulau cu o viteză prea mare, vor putea fi evitate.


„O astfel de reglementare era absolut necesară, având în vedere că agrementul nautic este un fenomen care a luat amploare, mai ales pe litoral. De aceea, am considerat că acest ordin trebuie dat cât mai repede. Nu mai putem permite ca pe litoralul Mării Negre sau în oricare alt loc, în care oamenii vin să se relaxeze sau să practice sporturi acvatice, să mai fie incidente nefericite. Totodată, îndemn turiștii care își petrec deja vacanța pe litoral să respecte recomandările salvamarilor”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7623 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6472 secunde