Ministerul Turismului scoate ANT din schemă. Ce planuri are viitorul ministru Mircea Titus Dobre

386
1
Ministerul Turismului scoate ANT din schemă. Ce planuri are viitorul ministru Mircea Titus Dobre - psdmirceadobre9-1483548607.jpg

Articole de la același autor

Deputatul constănțean Mircea Titus Dobre, propus pentru funcția de ministru al Turismului, a primit, ieri dimineață, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor două comisii au admis propunerea cu 38 de voturi pentru, opt voturi împotrivă și o abținere. 


"Autoritatea Națională pentru Turism se va desființa și se va înființa Ministerul Turismului. Angajații vor intra în Ministerul Turismului, vor fi preluați. În momentul în care va lua ființă Ministerul Turismului, atunci doamna Anca Nedea nu va mai fi secretar de stat, pentru că dânsa e președintele Autorității Naționale pentru Turism", a spus Mircea Titus Dobre, după audierea în comisii. 


El a afirmat, totodată, că în al doilea trimestru din 2017 va fi rezolvată și problema Legii turismului. 


"În al doilea trimestru din anul 2017 eu zic că rezolvăm problema Legii turismului. În al doilea trimestru să o închidem, inclusiv să intre în vigoare", a explicat Dobre despre unul dintre cele mai așteptate și dezbătute acte normative cerute de întreaga industrie de profil.


Acesta a remarcat că turismul ecumenic trebuie valorificat mai mult, ținând cont de potențialul existent. 


"Cred că tot ce avem în zona mănăstirilor și bisericilor, în special dacă ne gândim la Moldova și la Bucovina, nu a fost pus în valoare de nimeni. Există, se poate face un proiect, foarte important și foarte interesant, pentru a promova în exterior toată această activitate a turismului ecumenic", a spus Mircea Titus Dobre. 


El a precizat că, în ce privește voucherele de vacanță pentru bugetari, acestea vor putea deveni viabile din acest an, "pentru că dorim să facem această măsură, să o luăm în prima jumătate a anului 2017". 


În ceea ce privește parteneriatul public-privat, Dobre a menționat că se referă strict la activitatea de târguri. 


"Putem să discutăm despre un parteneriat public privat, dar aici mă gândesc strict la activitatea de târguri, deci nu mă refer în general, mă refer strict la partea de târguri, la rezolvarea acelor standuri, care știți că întotdeauna au provocat diferite probleme de finanțare, de organizare și eu cred că trebuie să discutăm despre acest parteneriat, este cel mai corect", a precizat Titus Dobre. 
În ceea ce privește bugetul alocat nou-înființatului minister, Dobre a precizat că își dorește un buget cât mai mare, dar încă nu poate discuta acest aspect. 


"Nu discutăm momentan despre buget, bugetul o să îl discutăm la momentul potrivit. Orice ministru dorește să aibă cât mai mulți bani la buget, dar v-am spus că despre buget discutăm la momentul oportun, când o să am discuția cu colegii din Guvern și în special cu ministrul Finanțelor", a precizat Dobre. 


v v v


Deputatul constănțean Mircea Titus Dobre, de la PSD, propus ministru al Turismului, este licențiat al Facultății de Management Financiar Contabil din cadrul Universității "Spiru Haret" București. De asemenea, a obținut diploma în studii politice europene în cadrul Școlii Europene din cadrul Consiliului Europei București - Strasbourg, precum și diploma de Management în specialitatea Turism, Hotel și Restaurant. 


El a fost director calitate, responsabil cu managementul calității și a siguranței produselor alimentare, în cadrul firmei pe care o deține familia sa, SC Dobre & Fiii SRL Constanța până în septembrie 2005, apoi director marketing până în iunie 2011 în cadrul aceleiași societăți. Din 2012, este deputat din partea PSD Constanța. 


Comentează știrea

europeanu
5 ianuarie 2017
Hotii

Sa va spun eu ce o sa faca retardatul.O sa sifoneze banii bugetului catre seful oltenilor din parlament, fostul barbat al bombonichii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8294 secunde