Ministerul Finanțelor, tras la răspundere: "Gratuitatea cu trenul pentru studenți este ilegală!"

199
Ministerul Finanțelor, tras la răspundere:

Articole de la același autor

 Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) susține că gratuitatea transportului cu trenul pentru studenți este ilegală și solicită lămuriri din partea Ministerului Finanțelor privind modul de acordare a subvențiilor și decontarea biletelor pentru transportul feroviar al studenților.

De asemenea, reprezentanții COTAR sunt nemulțumiți de faptul că gratuitatea studenților se aplică doar în cazul transportului feroviar, nu și pentru cel rutier sau naval și cer să se facă publice datele unui control referitor la gratuitatea oferită studenților.

"Considerăm că această gratuitate este nelegală și se aplică discriminatoriu, doar transportului pe calea ferată, atât pentru CFR Călători, cât și pentru operatorii privați, excluzând, însă, transportul rutier sau naval, deși sunt zone din țară în care studenții nu ar putea ajunge cu trenul. Considerăm, așadar, că strategia lansată la începutul acestui an are scop politic, targetul fiind susținerea anumitor categorii de transportatori și obținerea de avantaje bănești din banii publici", se precizează într-un comunicat al confederației sindicale remis redacției. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5122 secunde