Ministerul Dezvoltării a deschis punga cu bani. Cât a primit Constanța și unde vor fi investiți

990
3
Ministerul Dezvoltării a deschis punga cu bani.  Cât a primit  Constanța și unde vor fi investiți - fondinvestitiijudet-1500566180.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat lista obiectivelor care vor fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în perioada 2017-2020. 


În total, ministrul Sevil Shhaideh a anunțat că vor ajunge la primării și la consilii județene aproape 30 miliarde de lei și ar urma să fie finanțate 6.851 de proiecte.


Cei mai mulți bani ar trebui să ajungă în județul Suceava: 928 milioane de lei. Pe următoarele locuri în topul județelor după alocările prin PNDL se află Caraș Severin (883 milioane lei), Vaslui (882 milioane lei), Teleorman (875,5 milioane lei) și Mehedinți (848,9 milioane lei).


Pe ultimele locuri în topul alocărilor sunt Arad (644,9 milioane lei), Satu Mare (625,9 milioane lei), Brașov (587 milioane lei), Sibiu (557 milioane lei), Harghita (507,9 milioane lei), Covasna (392 milioane lei) și Ilfov (374,6 milioane lei).


Tot pe la coada clasamentului se află și județul Constanța cu 693 milioane lei, bani alocați pentru realizarea a 151 de investiții. Din acest moment, primarilor fiecărei localități le revine responsabilitatea de a întocmi ori completa documentația legală necesară fiecărui proiect, pentru ca banii să ajungă acolo unde este nevoie de ei. 


Drept urmare, sute de mii de locuitori ai județului nostru ar urma să beneficieze de condiții mai bune de educație și de viață cotidiană, odată cu finalizarea lucrărilor, urmare a faptului că banii alocați vizează cu prioritate rezolvarea nevoilor comunităților privind construcția-modernizarea de creșe și școli, alimentarea cu apă, iluminatul public, rețeaua de canalizare, construcția, amenajarea ori modernizarea drumurilor. 


În ceea ce privește municipiul Constanța, primarul Decebal Făgădău a reușit să obțină bani pentru realizarea a șase proiecte.
Astfel, se va reabilita, supraînălța și moderniza clădirea unde se află sala de tenis de masă de la Liceul cu program sportiv "Nicolae Rotaru" (2 milioane lei), se va moderniza și mansarda Creșa nr.1 situată pe strada Adamclisi nr.1 (1,6 milioane lei), Creșa nr.2 de pe Aleea Mălinului nr.4 (2,6 milioane lei) și Creșa nr.5, Aleea Mimozelor nr.4 (2,1 milioane lei)


Totodată, un alt proiect pentru care s-a obținut finanțare vizează realizarea de lucrări, modernizare și dotare în vederea obținerii autorizației de funcționare pentru Colegiul Comercial Carol I, strada Decebal nr.15, pentru acest lucru fiind alocați 216.000 lei. Și, în fine, ultimul proiect pentru care au fost acordate fonduri în valoare de 105.000 lei municipiului Constanța face referire la realizarea unor lucrări de modernizare și dotare în vederea obținerii autorizației de funcționare pentru Școala gimnazială Marin Sorescu situată pe strada Mihu Copilu nr.1. 


În altă ordine de idei, șefa MDRAP, Sevil Shhaideh a explicat și criteriile după care ar fi fost împărțiți banii, printre ele aflându-se mărimea județelor (suprafață, număr de unități administrativ-teritoriale, populație) și capacitatea financiară (calculată după impozitul pe venituri aferent anului 2016).

"Județele cele mai sărace, cu populația cea mai mare, cu suprafața cea mai mare și cu numărul de unități administrativ-teritoriale cele mai multe primesc din PNDL 2 alocarea cea mai mare. Apoi, în interiorul județelor, s-au acordat cu prioritate sumele necesare pentru finanțarea creșelor și a grădinițelor, a unităților de învățământ care nu au autorizație de funcționare și autorizație ISU", a declarat Sevil Shhaideh.


Comentează știrea

Un sarantoc din S-E
21 iulie 2017
Multumim din inima partidului!

Bai javre socialiste , adica noi muncim si platim taxe si impozite , ptr ca banii sa mearga la putorile si aistatii sociali ai lui Dragnea, Ciolacu etc.?Tanti SERVIL.japita ordinara, ce ai facut acum nu inseamna nici solidaritate sociala si nici o redistribuire echitabila , asa cum fac socialistii europeni, ci pomeni electorale si sifonarea banului public. Bai Stroe. pupincurist si lingau de partid ( asa ai fost toata viata ta), de ce nu protestezi?De ce nu te duci peste jagardeaua de SERVIL si peste penalul tau sef, Dragnea, sa le spui ca C-ta nu merita asa tratament si ca vrei bani mai multi ptr judet? Tu Tutuiene,copil de pravalie al lui Stroe, ai ajuns sef CJC , tu nu spui nimic?Taci precum kkt-ul de Stroe ,in iarba. Stroe marele sef al PSD C-ta si puradelul lui de suflet Tutuianu Bugetarul de CJC( ala care se plimba cu Roverul, ca asa este la buget la CJC), sunteti singurii vinovati de acest dezastru. Astept ca cei doi Stroe si Tutuianu , sa ia atitudine si sa bata cu pumnul in masa lui Dragnea.Cele doua lichele din varful PSD C-ta , sa nu uite un lucru, au fost alesi de catre constanteni, nu de catre asistatii sociali ai lui Dragnea de prin Teleorman, sau de catre satrele de tigani ciorditori din Oltenia . PS.Dragi constanteni , asta inseamna socialism marca Stroe, mizerie si saracie ptr locuitorii judetului si pupincurism politic fata de seful lui penal Liviu Dragnea.

un cititor
21 iulie 2017
hai să citim

Astea cu... "totodată" și "în altă ordine de idei" mi-au plăcut mult de tot. E greu să scrii politică!

bibi
21 iulie 2017
imbecilii...........

MAI TAMPITILOR, CUM ADICA UNA, DOUA SUTE DE MII PT "UN PROIECT" ?PAI ASTA ESTE SUMA ? EU IN ULTIMILE 3 LUNI AM CHELTUIT NUMAI PENTRU CURVE 20.000. DECI PT CONSTANTA, AL DOILEA PORT DIN EUROPA(DUPA ROTERDAM) CA SA MANSARDEZI O SCOALA INSEAMNA PROIECT. LUAVAR DRACU DE INCAPABILI.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4307 secunde