Mihnea Constantinescu, decorat post-mortem de președintele Iohannis

112
Mihnea Constantinescu, decorat post-mortem de președintele Iohannis - klausiohannis-1542730324.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul de decorare post-mortem a ambasadorului Mihnea Constantinescu.


Astfel, în semn de "deosebită apreciere și recunoștință pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în întreaga sa activitate pusă în slujba intereselor României, pentru contribuția avută la promovarea și menținerea unui standard de excelență profesională în rândul tinerei generații de diplomați", șeful statului a conferit post-mortem Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofițer ambasadorului Mihnea Constantinescu.


Ambasadorul Mihnea Constantinescu a murit la 57 de ani, într-un spital din Nisa.


Născut în 1961, el a fost cadru didactic al Universității Politehnica din București, domeniul inginerie nucleară, specializare în care a obținut și doctoratul. Ulterior, a intrat în serviciul diplomatic.


Mihnea Constantinescu a deținut în perioada mai multor guvernări funcțiile de director al Cancelariei primului-ministru, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat și director general pentru afaceri politice în Ministerul Afacerilor Externe. A fost purtător de cuvânt al premierului Petre Roman și director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan, Adrian Năstase și Călin Popescu-Tăriceanu. A fost și asistent personal al premierului Petre Roman, precum și director de cabinet al lui Mircea Geoană, când acesta era ministru de Externe.


Sursa: Agerpres.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8598 secunde