Mihai Sturzu a demisionat din fruntea Tineretului Social Democrat

274
2
Mihai Sturzu a demisionat din fruntea Tineretului Social Democrat - mihaisturzu-1449942416.jpg
Liderul TSD Mihai Sturzu a demisionat din partid, după un conflict verbal extrem de dur, în plenul Congresului TSD, cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

Sturzu a spus:

"Domnule Dragnea, m-au sunat colegi din țară și mi-au scris oameni pe Facebook. Nici nu știu cum să vă întreb pentru că mi-e rușine, dar pe site-ul ÎCCJ scrie așa: infracțiuni de corupție, părțile din dosar, primul sunteți dvs. Mă intreabă mama ce face Dragnea. Ce facem acolo? Nu știu ce să răspund. Eu nu pot să spun că în România, unde eu susțin statul de drept, site-ul ÎCCJ minte, eu nu cred că minte."

Apoi, Sturzu i-a cerut lui Dragnea să se ducă la pensie:

"Avem nevoie să ne distanțăm de comunism. Nu mai putem să ne mințim singuri. Asta crede lumea despre noi. Asta e adevărul. Distanțarea de comunism așa e cum eu am propus. Haideți să rugăm colegii care au fost in PSD, UTC , dar și FSN să nu ai aibă acces la funcții. Chiar dacă Marian Orișan s-ar duce la pensie"

Sturzu a cerut ca orice membru al partidului "să fie suspendat din calitatea sa de membru atunci când ajunge în faza de judecată, pentru orice faptă de natură penală, săvârșită cu intenție. Hai să nu ne mai fofilăm. E corupție, nu e corupție".

Dragnea a reacționat, acuzându-l pe liderul TSD că folosește în scopuri personale tragedia din Clubul Colectiv:

"Dacă transformarea PSD trebuie să înceapă cu ceva, cu astfel de oameni trebuie să înceapă. Nu e admisibil să te gândești că poți folosi o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru așa ceva."

Finalul coliziunii dintre cei doi - previzibil: Sturzu a demisionat din funcția de președinte TSD. Gabriel Petrea e noul președinte TSD. El a fost ales sâmbătă, în cadrul congresului, după demisia lui Sturzu. A mai candidat și Gabriela Podașcă, potrivit romanialibera.ro.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Mihai
13 decembrie 2015
Sturzu trebuia sa ramana, iar nenorocitii de corupti comunisti sa plece

Acesti nenorociti nu pleaca de la spagi pana nu-i ridica pe toti la rand DNA.ul cu catusele pe maini si nu-i filmeaza televiziunile.

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Decembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Miza PSD este să ajungă la 40%"
Pagina a fost generata in 0.2493 secunde