Mihaela Hunca: Pro România propune înființarea de cabinete medicale în unitățile medicale

441
Mihaela Hunca: Pro România propune înființarea de cabinete medicale în unitățile medicale - hunca-1549640337.jpg
Partidul Pro România va susține un amendament la Legea bugetului de stat pe 2019, care prevede alocarea de fonduri pentru înființarea de cabinete medicale în toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică din țară, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, deputatul Mihaela Huncă.

Potrivit parlamentarului din Botoșani, în prezent mai puțin de jumătate din școlile cu personalitate juridică din România dispun de cabinete medicale. Astfel, din totalul celor 6.100 de unități de învățământ cu personalitate juridică, doar 2.120 au cabinete medicale școlare.

Prin amendamentul pe care îl va depune, Pro România va solicita finanțare pentru înființarea a încă 3.980 de cabinete școlare, dar și fonduri pentru salarizarea a încă 416 medici școlari și 4.000 de asistenți medicali școlari.

"Costurile pentru acest capitol nu sunt foarte mari. Ele se ridică la 400 de milioane de lei, sumă pe care statul o alocă pentru partidele politice. Cu acești bani se poate rezolva o problemă urgentă pentru sănătatea copiilor noștri", a afirmat Mihaela Huncă, citată de Agerpres.

De asemenea, Pro România va susține necesitatea înființării în toate unitățile școlare cu personalitate juridică de cabinete psiho-pedagogice.

"Vă dați seama ce ar însemna ca fiecare unitate de învățământ cu personalitate juridică să aibă un cabinet psiho-pedagogic și un consilier? Chiar în unitățile de învățământ din mediul rural în care știm că nu se desfășoară activitatea doar într-o unitate de învățământ, ci și în celelalte localități, toți copii ar avea acces la activitatea de consiliere. Este, de fapt, un drept care este stipulat prin lege și anume că toți copii trebuie să aibă acces la serviciile de consiliere, ca să nu mai vorbim, în afară de consilierile psiho-pedagogice, se pot realiza consilierile privind dezvoltarea în carieră", a afirmat Huncă.

Potrivit acesteia, în prezent, școlile din România au doar 2.528 de cabinete psiho-pedagogice și doar 2.231 de consilieri școlari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.265 secunde