Meleșcanu: Trebuie să mă consult cu Dăncilă în legătură cu rechemarea lui Maior

125
Meleșcanu: Trebuie să mă consult cu Dăncilă în legătură cu rechemarea lui Maior - mele-1537284707.jpg
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat marți că trebuie să se consulte cu premierul Viorica Dăncilă în legătură cu rechemarea ambasadorului SUA în România, George Maior, notează hotnews.ro. Ministrul de externe consideră că Maior avea "obligația de reținere și neimplicare în dezbateri politice".


"M-am uitat pe scrisoare, însă, ca de obicei, atunci când e o problemă foarte neplăcută în care sunt de fapt lucruri dificile.. Scrisoarea de la Comisia de la politica externă îi cere Ministerului să facă o analiză. Eu cel puțin sunt într-o poziție foarte delicată. Pe deoparte din punct de vedere administrativ, domnul ambasador este membru al Corpului diplomatic și se subordonează și Ministerului din toate aspectele funcționării și în același timp există o anumită neîncredere care a fost exprimată de Comisia de politică externă în legătură cu activitatea dânsului. Din acest punct de vedere va trebui să mă consult și la nivelul Guvernului cu doamna prim-ministru, pentru că așa cum știți Ministerul de Externe nu numește și nu recheamă diplomați, poate să facă propuneri", a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, la Romexpo.


Acesta a susținut că George Maior avea "obligația de reținere și neimplicare în dezbateri politice".


"În momentul în care i se retrage încrederea unui ambasador de către majoritatea din Parlament și de către Guvern, suntem într-o situație în care trebuie găsită o soluție și la această soluție ar trebui să participe și domnul Maior. Nu mi-a reproșat nimeni nimic până acum. Atunci când ești un membru al Corpului diplomatic există o obligație foarte serioasă de reținere și de neimplicare în dezbateri politice, fie interne, în țara unde ai plecat, fie în țara unde îți desfășori activitatea. Din punctul meu de vedere domnul Maior a făcut o greșeală. Este vorba despre faptul că un ambasador când spune ceva se consideră că el reprezintă poziția României, ceea ce nu este normal", a adăugat Meleșcanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0577 secunde