Meleșcanu, convocat la Cotroceni. Dăncilă vrea să fie sunată de Iohannis

183
Meleșcanu, convocat la Cotroceni. Dăncilă vrea să fie sunată de Iohannis - ioha-1526305873.jpg
Președintele Klaus Iohannis l-a convocat marți dimineață la Cotroceni pe ministrul afacerilor externe. Șeful statului i-a solicitat să vină cu explicații după decizia Guvernului de a demara o analiză privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Și, în plus, la sfârșitul săptămânii, România a blocat a declarație a UE de condamnare a relocării Ambasadei SUA din Israel. Premierul Viorica Dăncilă spune însă că președintele ar trebui să o sune atunci când convoacă un ministru la Cotroceni.


 Potrivit agendei de mâine a președintelui Klaus Iohannis, marți la ora 11.00 este programată întâlnirea dintre șeful statului și ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

"Domnul președinte, dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbească cu primul ministru. Așa este normal", a declarat, luni, Viorica Dăncilă.

Fără acest telefon, dl. Meleșcanu merge la Guvern? a fost întrebată de jurnaliști Viorica Dăncilă.

"Într-un guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbești cu primul ministru. Aceasta este regula și acestă regulă trebuie respectată de toată lumea, cum și eu respect toate regulile care țin de președinte. (...) Președintele trebuie să sune dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, suntem totuși un guvern, există anumite reguli care trebuie respectate", a spus Viorica Dăncilă.

"Dl. Meleșcanu a vorbit cu mine, a vorbit cu primul ministru și bineînțeles, dacă își va da acordul primul ministru, va merge. Eu nu pot să dau acordul pentru ceva în care nu am fost întrebată", a adăugat șefa executivului. Ea a fost întrebată dacă ministrul de externe ar trebui să meargă la Cotroceni, din moment ce n-a fost sunată de președinte.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5269 secunde