Medgidia își cinstește eroii. Primăria a organizat două evenimente

156
Medgidia își cinstește eroii. Primăria a organizat  două evenimente - medgidiaisicinstesteeroii-1447089080.jpg

Articole de la același autor

Două evenimente prin care se cinstesc eroii se vor desfășura la Medgidia săptămâna aceasta. Eroii sârbi, care au luptat alături de români în Primul Război Mondial și veteranii din Teatrele de Operații de peste granițe vor fi cinstiți în datele de 11 și 13 noiembrie.

"Data de 11 noiembrie este marcată în calendarul nostru ca ziua în care ne plecăm capul și îi cinstim pe eroii sârbi, chiar la monumentul dedicat lor, din cimitirul ortodox Medgidia. Ca în fiecare an, oficialități ale Republicii Serbia sunt prezente la eveniment, în semn de respect și prietenie. Împreună cu aceștia vom depune coroane de flori, pentru a comemora vitejia eroilor care au dat dovadă de o fantastică solidaritate și ni s-au alăturat încă din prima zi de mobilizare, când România a declarat război Austro-Ungariei. Românii și sârbii au luptat împreună împotriva atacurilor bulgare, la Pietreni, precum și la Bazargic sau Topraisar, lupte în care au căzut 18.868 oameni ai diviziei militare, 238 ofițeri și 8.727 soldați", a spus primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache.

Totodată, el a explicat că ziua de 13 noiembrie este dedicată veteranilor din Teatrele de Operații de peste granițe, ocazie cu care vor fi onorate 23 de cadre militare din trei unități din Medgidia care au fost detașate în zone conflictuale din lume.

Din programul zilei fac parte defilarea cadrelor militare, precum și spectacole susținute de Fanfara Brigăzii 1 Mecanizată "Argedava". De asemenea, se va organiza o expoziție de pictură dedicată "Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații", realizată cu sprijinul Adinei Dogaru, coordonatoarea cercului de pictură al Casei de Cultură "Ioan N. Roman". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9545 secunde