MDRT transferă Cazinoul din Constanța în administrarea Primăriei

417
MDRT transferă Cazinoul din Constanța în administrarea Primăriei - cazinoconstanta2-1346944153.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) a convenit transferul Cazinoului din Constanța în administrarea Consiliului Local al Primăriei orașului, ca urmare a solicitării primarului Radu Mazăre, formulată după ședința de consiliu local din 5 septembrie 2012.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, în condițiile unei alocări insuficiente, dar și a dublei reduceri a bugetului MDRT în anul 2012, s-a stabilit că ministerul nu are posibilitatea financiară de a susține investiția în reabilitarea Cazinoului.

Necesarul, la momentul preluării Cazinoului de către MDRT, era de 40 de milioane de lei, din care au fost alocate doar 10 milioane; ulterior, suma a ajuns la 7 milioane de lei, ca urmare a primei reduceri a bugetului MDRT la începutul acestui an.

"Fiind un obiectiv din patrimoniul Consiliului Local Constanța, credem că datoria de a-i găsi cea mai bună funcționalitate și modalitate de administrare este a Primăriei. Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului este conștient de importanța Cazinoului ca obiectiv turistic, motiv pentru care va face demersuri pe lângă Primăria Constanța să administreze imobilul astfel încât acesta să rămână și cu valența sa de obiectiv turistic. Pe de altă parte, credem că acesta trebuie introdus în circuitul economic, să aducă bani și nu doar să fie vizitat de turiști. Cele două funcțiuni pot fi îmbinate fără probleme, fie că imobilul este administrat de primărie sau de un investitor privat, cu condiția ca acest lucru să fie bine convenit", a declarat Cristian Bărhălescu, secretar de stat pentru turism în MDRT.

Cazinoul din Constanța a fost preluat, la 31 august 2011, de către MDRT de la Consiliul Local al Primăriei din Constanța, cu scopul de a fi reabilitat, urmând ca, după acest proces, imobilul să revină în administrarea Primăriei Constanța.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, acceptată de minister, reabilitarea ar fi trebuit să înceapă în maximum un an de la preluarea de către MDRT și să nu dureze mai mult de 3 ani.

Lucrările la cazinoul din Constanța nu s-au încadrat în termenul prevăzut în legislație, ca urmare a faptului că procedurile de licitație pentru serviciile de proiectare și execuție lucrări au demarat târziu și au fost îngreunate de contestațiile formulate.

Astfel, deși cazinoul a fost preluat de MDRT prin Hotărâre de Guvern, în 31 august 2011, licitația a fost demarată în 29 martie 2012, adică la 7 luni de la trecerea imobilului la minister.

Procedura de licitație a fost anulată la 28 mai 2012. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis ca juste contestațiile formulate, considerând că există, într-adevăr, vicii în criteriile de selecție, dar și în criteriile tehnico-economice.

Astfel, s-a ajuns într-un punct în care ministerul nu se mai putea încadra în termenul legal de începere a lucrărilor. Inițierea unei noi proceduri  de licitație, chiar în cazul în care nu s-ar mai fi confruntat cu o contestație, ar fi dus la depășirea termenului impus de începere a lucrărilor, situație în care, potrivit reglementărilor din 2011 (HCLConstanța), cazinoul ar fi revenit, de drept, în administrarea Primăriei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4587 secunde