MAZĂRE: "Maidanezii din CONSTANȚA vor fi eutanasiați". Când și cât va plăti Primăria pentru un singur câine

6491
54
MAZĂRE:

Articole de la același autor

Primarul Radu Mazăre a declarat, ieri, că legea privind câinii fără stăpân va fi aplicată în Constanța de la data de 1 ianuarie 2014, până atunci urmând să fie publicate și normele de aplicare a legii. Edilul a mai precizat că, în următoarea perioadă, va fi organizată o licitație pentru desemnarea firmei care se va ocupa de câinii fără stăpâni. 


"Probabil o să începem să aplicăm legea de la 1 ianuarie, pe bugetul anului viitor. Am discutat ca să găsim bani pentru așa ceva, o să ne apucăm să facem o nouă licitație care să fie exact în concordanță cu legea, cu prins, cu ținut două săptămâni, cu eutanasiat și să nu avem discuții că de ce am prelungit contractul actual", a spus Mazăre. El a precizat că estimează ca într-un an și jumătate numărul câinilor fără stăpân de pe străzile Constanței să se reducă la zero. 


Primarul a spus că în urma unor calcule preliminare municipalitatea va cheltui 100 de euro pentru întreținerea unui maidanez timp de două săptămâni, perioadă după care este eutanasiat dacă nu va fi adoptat între timp. Edilul a mai adăugat că nu intenționează să țină câinii în adăpost mai mult decât prevede legea pentru că banii cheltuiți cu aceștia pot fi dați persoanelor nevoiașe. "La 100 euro pe două săptămâni, pe o lună de zile ca să adăpostesc un câine ar însemna 200 de euro. 200 de euro mi se pare că e pe undeva venitul mediu, să fim serioși mai bine iau banii ăștia și îi dau oamenilor", a spus Mazăre. 


El consideră că nu este în regulă ca oamenii să aibă mustrări de conștiință doar cu omorârea câinilor, nu și cu a altor animale sacrificate pentru consum. "Mie nu-mi plac fariseii. Știu că ne plac animalele, știu că ți-e milă de el, că nu e normal să-l omori, că avem suflet, dar când mâncăm mieii ăia care se uită cu privirea blândă la noi nu mai avem nicio problemă. Umplem mațul, stăm cu el în sus și gâfâim și pe ăia i-am omorât și nu mai avem nicio mustrare de conștiință. Avem probleme de conștiință numai cu câinii, nu e în regulă", a mai afirmat Mazăre. 


Potrivit viceprimarului Decebal Făgădău, în municipiul Constanța se estimează că sunt aproximativ 10.000 de câini fără stăpân, fiind luați în calcul doar cei de pe domeniul public, nu și maidanezii de pe platforma industrială, din zona portură sau din curțile firme-lor, numărul total al maidanezilor din Constanța fiind posibil să ajungă la 20.000.


Ce se va întâmpla cu maidanezii din Mangalia

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a avut o întâlnire cu ONG-urile din lo-calitate pentru a dezbate problema câinilor fără stăpân din oraș. În cadrul discuțiilor, reprezentanții ONG-urilor, alături de câțiva iubitori de animale, prezenți la întrevedere, au fost de acord cu propunerea edilului, privind declanșarea unei campanii publice de adopție a câinilor comunitari de pe teritoriul municipiului.

"Sunt de acord cu adopția câinilor, dacă toți ne dorim sincer acest lucru. Însă, dacă nu avem și sprijinul dumneavoastră în acest sens, suntem nevoiți să alegem varianta eutanasierii. Până atunci, căutăm soluții de identificare a unei ferme dezafectate unde ar exista spațiu suficient pentru amenajarea unui adăpost de capacitate mare. Anumite ONG-uri din oraș ne-au recomandat amenajarea unui adăpost care ar fi costat municipalitatea 200.000 de euro doar pentru o capacitate de 400 de locuri. Primăria Mangalia nu dispune de sumele acestea pentru o asemenea cauză. Cu acești bani putem să ajutăm pensionarii, copiii cu dizabilități și alte categorii defavorizate", a spus primarul Cristian Radu. 


Totodată, s-a mai stabilit ca în cazul găsirii locației pentru un adăpost, ONG-urile să suporte costurile pentru cuști și să se găsească soluții pentru prețul sterilizării. "Dacă prețul sterilizării câinilor este același cu cel al eutanasierii, prefer să îi sterilizăm", a mai precizat Cristian Radu. 


Comentează știrea

54 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
noni
3 octombrie 2013
in sfarsit o veste buna

Pastaie, in sfarsit faci si tu ceva bun. Daca vrei sa continui cu lucrurile bune si vrei sa te apreciem, dupa ce termini cu cainii, muta-te definitiv in Madagascar. Astfel o sa fie visul nostru infaptuit complet. Sa te tii lacrimi si acatiste de la 1 ianuarie.

felix
3 octombrie 2013
ciini maidanezi

Fiecare familie nevoiasa sa ia un ciine ..-- sau 2 si asa va avea in loc de ajutor ... de la stat , 2 ccini cu care sa stea ...

Gogu
3 octombrie 2013
Maidanezul

Cum sa cheltuiesti pe intretinerea unui maidanez 100 de euro in doua saptamani?Poate-l ia cu el pe carele alegorice de a ajuns la cifra asta.Aporopo salariul mediu de 200 nu e la noi,poate in Madagascar.

djct
3 octombrie 2013
un kkat

Mazare esti un kkat ...ai noroc ca te voteaza retardatii . Mai fa o firma repede sa "castigi" licitatia . Iti dai seama ca sunt bani multi in joc ....la 100 euro de caine ....ai de mancat . In concluzie esti un kkat ambulant , jigodie penala si ....ce draq sa mai zic ca le ai pe toate . De ce nu ai facut referendum in Constanta sa vezi cata lume vroia sa plateasca pentru caini ? Esti mai rau decat un caine panarama draq ...

Cetateanul
3 octombrie 2013
prestatia domnului Mazare

Am cunoscut evolutia acestui baietas de tanar! Ca si a gazarului Nicusor Constantinescu! Strutinski s-a dus dupa ce beat mort s-a infasurat cu masina in jurul pomului! Exotic! Dar nu l-am crezut capabil de crima impotriva animalelor! Va pierde! Deja PSD-ul lui este pe tobogan! Dupa ce a pacalit asteptarile oamenilor! Poate sa dea o mie de sebari si mici si bere! Daca ar lasa-o mai usor cu banii pentru "bunuri si servicii" ar gasi bani pentru adaposturi si nu sa eutanasieze bietele animale! Poate sa obtina bani si din impozitul anual pentru catelul pe care nu vrei sa il castrezi! Poate sa ceara ca toti cainii sa fie inregistrati! Sa se gandeasca bine sa amendeze hotararea aia ciudata cu cerutul acordului vecinilor pentru detinerea unui animal! Sau a asociatiei de locatari! Pentru fecalele adunate de la catel poate exista sanctiune! Sa puna putorile de la primarie sa mearga pe teren! Si pe alea cu care se da in barci pe la Mamaia vara! Nu sa le mentina pentru adrenalina personala!Pentru pagubele produse de animal exista Codul Civil! Deci legi exista! Sa se gandeasca bine! Exista si alte partide si alti edili care asteapta la gaura! Deja se exagereaza! De la rezolvarea civilizata si necesara a unei probleme se ajunge pe extreme! Ajunge!

UN CHINEZ
3 octombrie 2013
scoala elementara

POVESTEA CU MAIDANEZII ESTE VECHE.NU ASTA MA SURPRINDE,CI FELUL DLUI.PRIMAR DE A SE EXPRIMA.CRED CA POATE FI NUMITA EXPRIMARE MAIDANEZA.DLE.PRIMAR DV. AVETI CATE CLASE ?ESTE DE NECONCEPUT CA UN PRIMAR AL UNUI ORAS DE TALIA CONSTANTEI SA SE EXPRIME CA UN ANALFABET DIN PIATA CHILIEI SUNT PERPLEX ATAT DE LIPSA DV .DE A POSEDA LIMBA ROMANA CAT SI DE IGNORANTA CELOR CE VA DAU VOTUL LOR. VAD CA DL. PRIMAR AL MANGALIEI ARE UN LIMBAJ CAT SE POATE DE CORECT.UNDE O FI PROBLEMA? RESTUL CU MAIDANEZII ESTE ALTA GASCA IN ALTA TRAISTA.

FONDURI UE
3 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

hmmm....
3 octombrie 2013
da, va fi bine

si la vara cald! De promisiuni suntem satui, de 23 de ani... iar in Cta, special, de 13. ACUM, de ce nu se aduna de pe strazi? Cine va raspunde, daca vor mai apare accidente? Pot fi si adoptati, nu doar eutanasiati... Imediat!

noni
3 octombrie 2013
penibili si penali

Ce penala poti fi ! Banuiam ca esti dar ai dovedit-o azi. Esti exact ce uraste constanteanul cel mai mult, lingaii care fac declaratii de dragoste drogatului si ii aduc osanale pt ca ii lasa sa se plimbe cu "troleu" cum bine spui si te bucuri ca iei pachetu. Ati votat ca chiorii USL-ul, asistati social ce sunte-ti, maini intinse si limba lunga, acum planget-ti ca nu va lasa cainii in viata. Poate ii omoara si vii da la pachet, in loc de pui, ca asa meritati. Tu si vecinii tai sunte-ti de tot rasul. Puteti sa-mi dati un catralion de minusuri, mi-e scarba ca sunt obligat sa impart aerul ssi orasul cu voi. :((((

Farul For Ever
3 octombrie 2013
si propun...

sa se inceapa cu cel mai mare si periculos maidanez din Constanta : asasinul primar nazist MAZARE ! Eutanasierea sa ar fi o sarbatoare locala (si poate nationala) ! Cat despre catei, stati linistiti - blestematii care vor ASASINA aceste fiinte isi vor primi pedeapsa - Dumnezeu nu doarme !

54 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5685 secunde