MAZĂRE a hotărât soarta RATC: "Urmează licitația și un contract deștept"

3323
23
MAZĂRE a hotărât soarta RATC:

Articole de la același autor

Greva declanșată de șoferii de la RATC la începutul acestei săptămâni, îi va ustura la portofele pe greviști deoarece aceștia ar putea plăti prejudiciile din propriul buzunar.

Primarul Radu Mazăre a anunțat, ieri, la ședința ordinară a Consiliului Local Constanța că este supărat pe juriștii RATC. El a spus că aceștia nu trebuia să ceară despăgubiri sindicatelor, ci șoferilor.

Mai mult, edilul l-a sunat pe di-rectorul RATC, Ovidiu Cristian Tănase, pe care l-a mustrat pentru că nu a solicitat în instanță ceea ce trebuia, cu alte cuvinte că nu a întocmit în mod corespunzător cererea pentru declararea ilegală a grevei.

În cadrul convorbirii telefonice, primarul i-a cerut lui Tănase să formuleze nominal cererea pentru recuperarea pierderilor suferite de RATC în cele două zile de grevă.  Mai exact, Mazăre vrea ca pierderile să fie imputate șoferilor RATC care au făcut greva.

În cursul zilei de ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au admis cererea formulată de conducerea RATC în contradictoriu cu Sindicatul Liber Transport în Comun Constanța și Sindicatul Profesional al Trans-portatorilor și Activităților Conexe Constanța pentru constatarea caracterului ilegal al grevei.

Magistrații Tribunalului Constanța au constatat caracterul ilegal al grevei salariaților RATC Constanța. Judecătorii de la Tribunal au respins cererea de încetare a grevei formulată de reclamanta RATC Constanța în contradictoriu cu Sindicatul Liber Transport în Comun Constanța și Sindicatul Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe Constanța, constatând încetată greva. Tribunalul a respins cererea pentru despăgubiri formulată de RATC Constanța în contradictoriu cu Sindicatul Liber Transport în Comun Constanța și Sindicatul Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe Constanța. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În altă ordine de idei, primarul Radu Mazăre insistă cu ideea de privatizare a RATC-ului. El a anunțat, ieri, după ședința Consiliului Local Municipal Constanța că, în curând, va începe delegarea de gestiune a RATC.

"Urmează să fie organizată o licitație, dar pentru acest lucru se lucrează la un contract deștept. Vor fi scoase la pachet câte două, trei, patru linii. Trebuie să facem un contract deștept, să rămână gratuitățile, dar Primăria Constanța să plăteas-că mai puțin, să rămână prețul la fel", a explicat Mazăre.

Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
mazare un mare
19 septembrie 2013
curvar privatizat

Ma...cum naiba se face ca RATC este pe piereri si ( un exemplu ) Brick e la un pas de a exploda in profit ? sa inteleg ca ce este in subordinea Primariei merge spre faliment, cum ti-ai tras tu imbecilii de pensionari langa tine si ne scuipi pe noi in fata cu toata jafurile facute de tine, Spatiul verde... mai boule de primar care esti cand m..tii ..m..tii ni;l dai inapoi ? este o pierdere pentru toti, nu ? jumate din parcarile constantene le-ai transformat in betoane, iar jumatea din restul le-ai privatizat......vinde tot ma, cand o sa mori nici macar o caramida nu o sa iei dupa tine, ce as mai munci si eu cu parapanta....halal primar, cand termini de vopsit blocurile ? asa ai iesit primar, nu cu puii congelati cumparati din banul public, cand s-or trezi tembelizatii din Constanta or sa isi dea seama ca este prea tarziu pentru ca vor sta ca boii in linie dreapta la coada puiului congelat.

ion
19 septembrie 2013
pentru bulanul de mazare

sa plateasca el ca este cel ma bogat om din c-ta el si cu acolitii lui

noni
19 septembrie 2013
hotu striga hotii

Si eu te-as actiona in instanta, nominal, pt tot raul facut in ultimii 12 ani. Sa sari cu gura cand stii cat esti de javra, eu zic sa te asiguri bine pe strada, cand treci pe langa autobuze, ca s-ar putea sa nimeresti vreun nominalizat si o sa-ti parcheze utilajul pe cocoasa !! Nu ca nu meriti !! Ne e scarba de tine si acolitii tai de mult, nu ne vei putea ignora la nesfarsit !!

SEVER
19 septembrie 2013
IMPERTINENTA SI INCOMPETENTA

DEMENTUL DIN CAPUL URBEI AR TREBUI SA FIE JUDECAT PENTRU DESFIINTAREA TROLEIBUZELOR SI A TRAMVAIELOR. ACESTEA IN LOC SA FIE MODERNIZATE ,AVAND DEJA O SUPRASTRUCTURA VALABILA, AU FOST SUPRIMATE SI INLOCUITE CU CELE MAI IDIOATE AUTOBUZE UCRAINIENE.NU SE STIE UNDE AU DISPARUT ZECI DE MII DE TONE DE SINE SI RETEAUA DIN CUPRU.IN TIMP CE IN OCCIDENT SE CONSTRUIESC ANUAL SUTE DE KM. RETELE DE TROLEIBUZE SI TRAMVAIE(SUA INCLUSA) PAPAGALUL SCHIZOFREN AL CONSTANTEI NU STIE DECAT SA INMULTEASCA CLUBURILE DE PROSTITUATE DIN MAMAIA. OARE CAT TIMP ACEST PERSONAJ O SA ISI MAI FACA DE CAP IN ACEST ORAS?(INCERCATI PE GOOGLE"TRAMVAIE SI TROLEIBUZE IN FRANTA")

bad
19 septembrie 2013
ratc

Constanteni ,treziti-va sa nu fie prea tarziu.Iesiti la mitinguri de protest impotriva acestui circar. Minte cu nerusinare. Nu sta de vorba fata in fata. Vine la TV Neptun singur, ca sa nu cumva sa il contrazica cineva si spune numai minciuni. Cine nu cunoaste tinde sa il creada

un cetățean
19 septembrie 2013
Dezastru

Râde lumea de noi că ne conduce un măscărici după cum îl duce capul pe el. Distruge tot în Constanța pentru că ne urăște. El știe că noi nu votăm cu el. Eu nu îl mai suport. Au plecat de când e el 30 000, treizeci de mii, de constănțeni. Nu se mai poate trăi cu ăsta.

sindbad
19 septembrie 2013
Despre RATC si nu numai...

O struto-camila acest preconizat parteneriat public-privat de privatizare a RATC-ului. Castigatorii licitatiei sunt cu siguranta din haita uslamului. Cati transportatori privati ati vazut ca dau calatorii mocca? Despre restantele Casei de Pensii se stie f. bine, asa ca, cu parere de rau, greva odata inceputa trebuia continuata ptr rezolvarea sanatoasa a problemelor de management. Dar, cum e bine stiut, nu se renunta usor la masa manevrabila de prostime senila, tiganet si alti mocangii. Dupa cum nu se face nimic cu maidanezii, cu distrugerea spatiului verde. Continuam cu pomeni, platim cartiere de tiganet si miserupisti, cu tot cu utilitati, o politie locala impotenta si legata de maini...Acesti "senili si tiganet" au distrus sansele copiilor, nepotilor din acest oras, candva falnic, acum jalnic ghetou...

NELU
19 septembrie 2013
LA SUBIECT

1. Greva a fost gasita de TRIBUNAL ca fiind ILEGALA. Imi para rau domnilor sindicalisti dar regula e clara - cine pierde procesul plateste - iar voi nu ati urmat pasii. Va era asa de greu sa angajati un avocat si voi sa faceti cum trebuie toate demersurile ?!. 2. Mazare nu are de ce sa tune si sa fulgere pe juristi, din punctul meu de vedere, cel putin din 2 (doua) motive: a) acestia cunosteau legea si nu i-au invatat pe adversari cum sa procedeze in contra firmei lor. BRAVO LOR PENTRU MORALITATE. b) Daca se facea asa cum propunea Mazare, sa fie chemat fiecare sofer in parte, sa feceau cearceafuri de citative, si era suficient sa nu ai cu unul procedura de citare facuta ca se dadea alt termen, ca sa nu spun ca putea fi solutia si de respingere. c) Atata timp cat ai castigat nu vad motivul nemultumirii, de unde iti rezulta si alta trasatura de caracter, nu o zic, sa o ghiceasca cititorii.

ovidiu
19 septembrie 2013
adio transport civilizat

Nu va plati nimeni nimic ,cel mult vor fi taiate 2 zile din leafa .Actiunea a fost facuta sa grabeasca vanzarea ratc pe degeaba .Sindicatul nu poate fi facut vinovat de greva spontana ,iar sa fie judecat fiecare sofer in parte ar fi o aberatie.Smecherii care vor castiga vor primi autobuzele moca,si subventii de la primarie .Insa pretul biletelor va fi la mana sarlatanilor . O sa mai vedeti un autobuz la jumatate de ora.Mersul pe jos va deveni sport national

violette
19 septembrie 2013
mi se pare normal ce se intampla,oricat si batut joc de oras ,sunt destui care l-au revotat sau nu le a pasat si nu au mers la vot

individul a innebunit,se crede nu doar diktatorul Ctei unde taie si spanzura (dc ati urmarit sedinta de ieri a cons. local veti intelege ca el crede ca stapaneste personal tot de la ratc la radet ,de la port la primarie)..si asta din cauza pasivitatii si masoschismului constantenilor

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2336 secunde