Mai multe ştiri online:

MAZĂRE a hotărât soarta RATC: "Urmează licitația și un contract deștept"

Ştire online publicată Joi, 19 Septembrie 2013. Autori: Andreea ILIESCU, Carmen MOCANU
Greva declanșată de șoferii de la RATC la începutul acestei săptămâni, îi va ustura la portofele pe greviști deoarece aceștia ar putea plăti prejudiciile din propriul buzunar.

Primarul Radu Mazăre a anunțat, ieri, la ședința ordinară a Consiliului Local Constanța că este supărat pe juriștii RATC. El a spus că aceștia nu trebuia să ceară despăgubiri sindicatelor, ci șoferilor.

Mai mult, edilul l-a sunat pe di-rectorul RATC, Ovidiu Cristian Tănase, pe care l-a mustrat pentru că nu a solicitat în instanță ceea ce trebuia, cu alte cuvinte că nu a întocmit în mod corespunzător cererea pentru declararea ilegală a grevei.

În cadrul convorbirii telefonice, primarul i-a cerut lui Tănase să formuleze nominal cererea pentru recuperarea pierderilor suferite de RATC în cele două zile de grevă.  Mai exact, Mazăre vrea ca pierderile să fie imputate șoferilor RATC care au făcut greva.

În cursul zilei de ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au admis cererea formulată de conducerea RATC în contradictoriu cu Sindicatul Liber Transport în Comun Constanța și Sindicatul Profesional al Trans-portatorilor și Activităților Conexe Constanța pentru constatarea caracterului ilegal al grevei.

Magistrații Tribunalului Constanța au constatat caracterul ilegal al grevei salariaților RATC Constanța. Judecătorii de la Tribunal au respins cererea de încetare a grevei formulată de reclamanta RATC Constanța în contradictoriu cu Sindicatul Liber Transport în Comun Constanța și Sindicatul Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe Constanța, constatând încetată greva. Tribunalul a respins cererea pentru despăgubiri formulată de RATC Constanța în contradictoriu cu Sindicatul Liber Transport în Comun Constanța și Sindicatul Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe Constanța. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În altă ordine de idei, primarul Radu Mazăre insistă cu ideea de privatizare a RATC-ului. El a anunțat, ieri, după ședința Consiliului Local Municipal Constanța că, în curând, va începe delegarea de gestiune a RATC.

„Urmează să fie organizată o licitație, dar pentru acest lucru se lucrează la un contract deștept. Vor fi scoase la pachet câte două, trei, patru linii. Trebuie să facem un contract deștept, să rămână gratuitățile, dar Primăria Constanța să plăteas-că mai puțin, să rămână prețul la fel”, a explicat Mazăre.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.793 secunde